Kamu binalarının güvenliği

Kamu binalarının güvenliği -Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Oklu: Artık kamu binalarında hiçbir kusura yer vermeyeceğiz ve yaptığımız binaların en az 150-200 yıl dayanma gücü olacak


DENİZLİ (A.A) - Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Artık kamu binalarında hiçbir kusura yer vermeyeceğiz ve yaptığımız binaların en az 150-200 yıl dayanma gücü olacak dedi.
     Oklu, İl Özel İdaresi kontrol mühendisleri, teknik elemanları ve müteahhitleri ile İl Genel Meclisi Salonunda bir toplantı yaptı. Toplantıya Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy katıldı.
     İnşaatlardaki kalitenin yükselmesi adına bu toplantıyı düzenlediklerini dile getiren Oklu, Yapılarda eksik ve kusurlar varsa bundan sonra daha profesyonel, daha kaliteli inşaat yapılması adına İnşaat Mühendisleri Odasının, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğünün, müteahhitlerin ve kontrol mühendislerinin önerilerini dikkate alarak, ilimizde yapılacak kamu binalarının en mükemmel bir şekilde, en yüksek deprem dayanıklılığına sahip, en kaliteli, en ekonomik bir şekilde olması adına ilk defa bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizim için bu toplantı tüm arkadaşlarımız adına çok önemli. Bir ilde yapılacak kamu binaları ile ilgili, bu binaların yapılması konusunda tüm tarafların bir arada olduğu bir toplantı bu. Bu konuda hatalarımız nelerdir, bundan sonra daha kaliteli, daha yüksek verimli, ekonomik bina nasıl yapabiliriz, bunları istişare edeceğiz dedi.
     Denizlinin deprem bakımından hassas bir bölgede bulunduğunu ifade eden Oklu, şöyle konuştu:
     Her yıl yoğun bir şekilde kamu binalarında deprem güçlendirmeleri yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 45 okulumuzun deprem güçlendirmesini, üniversitemizin yaptığı projeler doğrultusunda gerçekleştirdik. İlimizde deprem riski olabilecek yerlerde okulların güçlendirmesi büyük oranda tamamlandı. Yoğun bir şekilde yeni binalar yapıyoruz. Bu binalarda iş güvenliği nasıl olmalı, beton işçiliği nasıl olmalı, demir işçiliği nasıl olmalı, bir binanın temel kazımından bu binanın anahtar teslimine kadar işi bitirilene kadar ki, kullanımına başlanana kadar ki bütün süreçlerde kalitenin nasıl olması gerektiği ile ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldik. Toplantı sonunda buradan çıkacak bütün öneriler bir araya getirilecek. İnşallah bundan sonra yaptığımız binalarda artık hiçbir şekilde beton kusuru, kalıp işçiliği kusuru, inşaat kusuru, imalat kusuru, böyle bir şey meydana gelmeyecektir. Bu toplantıdan sonra yaptığımız kamu binalarında hiçbir arkadaşımız hiç bir kusur bulmayacaktır.
     İMO Denizli Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün ise Kamu binaları iyi değildir, depremde kamu binaları yıkılır anlayışının yıkılması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kamu binalarının güvenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER