Kaleiçinin cazibe merkezi haline getirilmesi

Kaleiçinin cazibe merkezi haline getirilmesi -ANSİAD Başkanı Ergin Civan: -Kaleiçinin cazibe merkezi haline getirilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyi destekliyor, en kısa zamanda başarıyla so


ANTALYA (A.A) - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ergin Civan, Kaleiçinin cazibe merkezi haline getirilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyi desteklediklerini bildirdi.
     Civan, yaptığı yazılı açıklamada, Kaleiçi esnafının Antalya Büyükşehir Belediyesine karşı başlattığı protesto gösterilerini bir süredir üzülerek izlediklerini belirtti. Kaleiçinin yeteri kadar farkında olunmayan muhteşem bir zenginlik olduğunu belirten Civan, Antalyanın en önemli turizm merkezinden biri olan Kaleiçinin, özellikle tarihi bir mekan olması açısından önem taşıdığını vurguladı.
     Burada yapılacak herhangi bir düzenlemede tüm paydaşların işbirliğiyle öncelikle tarihi dokunun korunması, kentin turizm potansiyeline ve ticari hayatına maksimum fayda sağlanmasının yüksek öncelikte olması gerektiğini ifade eden Civan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kaleiçinde estetik değerler de göz önünde bulundurularak, mevcut halinin aksine görüntü kirliliğine sebebiyet verilmemesi hususunda esnaf yönlendirilmelidir. Kaleiçinin fotoğrafını bozan koruma planına ve imar planına aykırı 49 betonarme yapı mevcuttur ve mutlaka kamulaştırılarak yıkılması gerekmektedir. Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyeler ortak hareket etmek zorundadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve memnuniyetle takip ettiğimiz Kaleiçi Projesinde mimarlarla çalışılarak, dünyadaki başarılı örneklerden esinlenerek model bir sokak çalışması yapılmasını öneriyoruz. Kaleiçinin yönetimi de acilen çok başlılıktan kurtarılmalı, yetki karmaşasına bir son verilmelidir. Bu yönetim tarzıyla bir şeyler yapılması mümkün değildir. Yetkiyi 4 noktada değil, tek noktada toplayacak bir model olan Kaleiçi Birliğinin (KALBİR) kurulması ve belediyelerin de bu birliğe destek vermesi Kaleiçinin geleceği açısından çok önemlidir.
     Ergin Civan, Üçkapıların her iki yanında bulunan burçların durumunu da, İçler acısı diye tanımladı. Surların, aralarından çıkan otlar ve ahşap hatılların çürümesi nedeniyle yer yer çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret eden Civan, surların acilen restore edilmesi gerektiğini vurguladı.
     Civan, restorasyon için ATSO ve Muratpaşa Belediyesi arasında imzalanan protokolün hayata geçirilmesinin burçların turizme açılması açısından önemli olduğunu belirttiği açıklamasında, Kaleiçi Projesinin başarıyla tamamlanması hem Kaleiçi esnafının hem Antalyanın hem de ülkemizin kazanımı olacaktır. Kaleiçinin cazibe merkezi haline getirilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyi destekliyor, en kısa zamanda başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyoruz dedi.
     (HK-GÜÇ)
<< Önceki Haber Kaleiçinin cazibe merkezi haline getirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER