Kahtadan kısı kısa

Kahtadan kısı kısa -Başarılı öğrenciler altınla ödüllendirildi


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından koordine edilen Kahta Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.
     Kahta Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, yaptığı açıklamada, yarışmaya finale kalan 850 öğrencinin katıldığını ve bunlar arasında da dereceye giren 44 öğrencinin altınla ödüllendirildiğini belirtti.
     Kılınç, şunları kaydetti:
     İlçemiz genelindeki tüm ilköğretim ve orta öğretim okulları öğrencilerinin dikkatlerini kitaba çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, okuduğu kitaba göre öğrencinin anlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek amacıyla kitap okuma yarışması düzenlendik. Kahta Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Kahta Gazi İlköğretim Okulunda yapılan final yarışmasına 850 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden 44ü dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. Ancak bizim gözümüzde yarışmaya katılan 10 bin öğrencinin tamamı dereceye girmiştir. Çünkü bu öğrencilerimizin tamamı 10ar adet kitabı defalarca okuyarak yarışmaya hazırlanmışlardır.
     Kâhta Kaymakamı Metin Esen ise şunları anlattı:
     Bilgi çağında yaşıyoruz. Başarının en önemli kaynağı bilgidir. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi yetişmiş olacak. Öğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kitap alamayan öğrencilere 10 bin kitap hediye ettik. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve altın ile ödüllendiriyorum. Ayrıca okuma etkinliğin başarıya ulaşmasında emeği geçen öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve Ar-Ge Birimize teşekkür ederim.
    
     -Okula giderken yaralandı-
    
     Kahtada, okula giderken ayağına yabancı bir cisim batan öğrenci, hastaneye kaldırıldı.
     Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Eskitaş köyünde, Serhat Ağar adlı ilköğretim okulu öğrencisi okula giderken, ayağına yabancı bir cisim battı.
     Yaralanan Ağar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ayağındaki cisim çıkartıldı.
    
     Muhabir: İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Kahtadan kısı kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER