Kahtada buğday tüccarları durgunluktan şikayetçi

Kahtada buğday tüccarları durgunluktan şikayetçi


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Buğday Pazarında tüccarlar, durgunluk nedeniyle ellerindeki malları satamamaktan şikayetçi.
     Buğday Pazarından uzun yıllardan beri tüccarlık yapan Rıfat Kaya, yaptığı açıklamada, çiftçilerden aldıkları ürünleri pazara çıkaramadıklarını ve binlerce ton ürünün beklediğini, çiftçilerin olduğu kadar tüccarların da perişan olduğunu belirtti.
     Kaya, 2012 yılı sezonunda çiftçilerin ve tüccarların çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yağışların çok yağması ve dekoltenin normal seviyelerde olması bizim ümitli olmamıza neden oldu. Fakat hükümetin düşük fiyat vermesi ile birlikte biz tüccarlarda biraz daha cesur adım atarak, devletten daha yüksek fiyat verdik. Fakat aldığımız buğday, arpa ve nohut elimizde kaldı. Bizler burada aldıklarımızı Mersindeki büyük tüccarlara satıyorduk. Fakat şimdi onlardan talep yok.
     Binlerce tondan fazla buğdayın arsada beklediğini ve kendisi gibi bir çok tüccarın elinde çok mal stoku olduğunu belirten Kaya, Buğdayı 550 kuruş, arpayı 580 kuruş, nohudu 110 kuruştan alıyoruz. Aldıklarımızı bu fiyata dahi satamıyoruz. Piyasa tabiri caizse ölü durumdadır. Büyük un sanayicileri de dışarıdan gelecek yüksek enerjili ve daha ucuz fiyatlı buğdayı almak istedikleri için bizim yerli buğdayımıza olan talep düştü. Bu durumda üreticimiz mağdur, biz tüccarlar da çaresiz bir şekilde beklemekteyiz dedi.
    
     Muhabir: İsmail Kaya
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Kahtada buğday tüccarları durgunluktan şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER