Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Pazarcık Müftüsü Çınar: Mübarek geceler tüm insanlara karşı bağışlayıcı olmayı öğretir


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Pazarcık Müftüsü Mehmet Çınar, Mübarek geceler kendimize gelme, özümüze dönme, kalp gözümüzü açmak için en güzel vesilelerdir dedi.
     Çınar, Berat Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada, mübarek gecenin manevi ikliminde, Yüce Allahtan af dileyerek Onun rızasını kazanmanın bütün müminlerin temel gayesi olması gerektiğini ifade etti.
     Berat Kandilinin her türlü kötülük, şer, haksızlık ve adaletsizlikten uzaklaşmayı öğrettiğini anlatan Çınar, şunları kaydetti:
     Allah katında beratımıza vesile olduğu gibi, Onun bağışlayıcılığına sığınmayı da öğretir. Mübarek geceler tüm insanlara karşı bağışlayıcı olmayı öğretir. Mübarek geceler, kendimize gelme, özümüze dönme, kalp gözümüzü açma için en güzel vesilelerdir.
    
     -Belediye Başkanı Hurç-
    
     Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, şehirlerin kalkınmasında eğitimin büyük önemi olduğunu bildirdi.
     Hurç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından Göksunda yapımı sürdürülen 300 kapasiteli yurt binası inşaatına yaptığı ziyarette, meslek yüksek okulunun ilçe ekonomisine katkısı olduğunu belirtti.
     Hurç, Göksunun eğitim şehri olmasını hedeflediklerini ve bunun için gerekli çalışmaları gayretle sürdürdüklerini söyledi.
     Bir bölgenin kalkınmasının sadece fiziki çalışmalarla yeterli olamayacağını anlatan Hurç, Şehirlerin kalkınmasında eğitimin önemi büyük. Dolayısıyla eğitim anlamında yapılacak veya yapılması düşünülen projelerin destekçisi olmayı sürdüreceğiz diye konuştu.
     Hurç, yüksek okulda öğrenim gören öğrencilerin barınma sorunun çözülmesi için yapılan çalışmanın bir an önce tamamlamasını beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Nurettin Dal/Resul Tokluca/Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER