Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Belediye Başkanı Poyraz: -Kahramanmaraşı sanatın ve kültürün doyasıya yaşandığı bir şehir haline getireceğiz


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraşı sanatın ve kültürün doyasıya yaşandığı bir şehir haline getireceklerini söyledi.
     Poyraz, Pınarbaşı semtindeki Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kahramanmaraş Şiir Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlkini gerçekleştirdikleri festivalin büyük ilgi gördüğünü ve Türkiye çapından 100ün üzerinden şair ve yazarın katıldığını belirten Poyraz, amaçlarının tarih boyunca edebiyata ve sanata destek veren Kahramanmaraşın bu özelliğini de sürdürmek olduğunu ifade etti.
     Bundan sonra şiir festivali düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayan Poyraz, Kahramanmaraşı sanatın ve kültürün doyasıya yaşandığı bir şehir haline getireceğiz. Artık günümüzde şehirlerin tanıtımda kendine ait değerleri ortaya çıkarmaya başladı. Biz de belediye olarak bu konuyu dikkate alarak bu yönde çalışmalar yapacağız şeklinde konuştu.
     İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Büyükşehir Yasasının haziran ayında TBMM Genel Kuruluna geleceğini anımsatan Poyraz, Kahramanmaraşın büyükşehir statüsüne alınacağını ve merkezde 2 ilçenin olacağını kaydetti. Poyraz, kentin geleceği açısından bunun çok önemli olduğuna işaret etti.
    
     -Pazarcıkta Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri belirlendi
    
     Pazarcık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetim kurulu üyeliği seçimi yapıldı.
     Belediye Konferans Salonundaki oylamada Halit Gençal, Haydar Keleşer, Mustafa Çılgı ve Memik Çöçelli birliğin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
    
     -Elbistan Kent Konseyinin yardım kampanyası
    
     Elbistan Kent Konseyi tarafından başlatılan giyim yardımının devam ettiği bildirildi.
     Belediye Başkanı Durmuş Küçük, başlatılan yardım kampanyası ile oluşturulan giyimlerin ye aldığı mağazanın hizmete başladığını söyledi. Küçük, mağazada yaklaşık 10 bin adet malzemenin bulunduğunu ve bunların ihtiyaç sahiplerini verileceğini kaydetti.
     (TOK-GÖÇ-CNR-HAS)
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER