Kağızmanda yakalanan kınalı keklikler doğaya bırakıldı

Kağızmanda yakalanan kınalı keklikler doğaya bırakıldı


KARS (A.A) - Kağızman ilçesinde kaçak olarak yakalanan ve jandarma tarafından Kars Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne teslim edilen kınalı keklikler doğaya bırakıldı.
     Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yusuf Üstündağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir ihbar üzerine Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Denizgölü Köyünde E.Anın evine yapılan aramada kafes içerisinde yakalanan 4 adet kınalı kekliğin, Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğüne teslim edildiğini söyledi.
     Yaban hayvanlarının 4915 sayılı kanun gereğince tutulması, kafes içerisinde beslenmesi veya satılmasının yasak olduğunu belirten Üstündağ, Kınalı kekliklerin, Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Bakım ve Rehabilitasyon Ünitesinde, gerekli bakım ve sağlık kontrolünden geçirdikten sonra şube müdürlüğümüzde görevli uzman veteriner hekim gözetiminde yaban hayatına bıraktık dedi.
     Üstündağ, yaban hayatın korunması konusunda kamu kurumlarının olduğu kadar, vatandaşların da büyük sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi.
     (HD-SGP-AKS)
<< Önceki Haber Kağızmanda yakalanan kınalı keklikler doğaya bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER