Kadirlide turp üreticilerinin ilk

Kadirlide turp üreticilerinin ilk genel kurul toplantısı


OSMANİYE (A.A) - Türkiye turp ihtiyacının yaklaşık yüzde 70inin karşılandığı Kadirlide, üreticilerin bir araya gelerek kurduğu kooperatifin ilk genel kurul toplantısı yapıldı.
     Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanı Ahmet Kurtun açılış konuşması yaptı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser ise konuşmasında, turp üreticilerin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürmesinin kendileri için olumlu olacağını ifade etti.
     Özeser, her yıl ortalama 5 bin kişiye istihdam sağlanan turpun paketlenmesi ve pazarlanması konusundaki sorunların ortadan kalkması için birlik olmanın önemli olduğunu belirtti.
     Gündem maddelerinin görüşülerek kabul edilmesinden sonra üyelerin tamamının desteği başkanlığa seçilen Soner Topalhan, kooperatifleşme yönünde kendilerine verdikleri tavsiye ve destekten dolayı Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser ile birlikte diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
     Topalhan, kooperatif çatısı altında birleşen turp üreticilerinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını yürüteceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
     Turp üreticilerinin bir çatı altında hizmet vermesini sağlamak için kooperatifimiz kurduk. Kadirliye hayırlı olsun. Her yıl ortalama 4 ay süreyle 5 bin kişiye iş istihdamı sağlayan turpun markalaşması ve daha iyi pazarlanması yönünde biz üreticilerinde menfaatine olacaktır. Kadirli ekonomisine yılda yaklaşık 50 milyon TL olan turpun Türkiye ve yurt dışında tanıtımı ve pazarlanması için birlik ve beraberlik içerisinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Kooperatifimizde başkanlık 1 yıl süre için geçerlidir.
     Turp üreticisi Soner Topalhanın başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine ise Mustafa Durmuşoğlu, Türker Öz, Hamza Özbaykal ve Faruk İspir, denetim kurulu üyeliğine de Ahmet Kurt, Kenan Sapmaz ve İrfan Kederoğlu seçildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide turp üreticilerinin ilk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER