Kadirlide Savrun Dağ Sarımsağı yetiştirme projesi

Kadirlide Savrun Dağ Sarımsağı yetiştirme projesi


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Anadolu Lisesi tarafından, Savrun Dağ Sarımsağı projesi başlatıldı.
     Kaymakam Necip Çakmak, beraberinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat ile birlikte Kadirli Anadolu Lisesini ziyaret ederek, proje hakkında bilgi aldı.
     Okul Müdürü Şendağ Eser, Kadirli Savrun Dağ Sarımsağı uygulama ve ekim alanı oluşturarak, çok eskiden beri yörede varlığını sürdüren ancak son yıllarda yetişme alanında daralma görülen sarımsak için proje başlattıklarını söyledi.
     Eser, genellikle sarp yamaçlarda ve özellikle Savrun Çayı Vadisinde yetişen dağ sarımsağı ile ilgili elde ettikleri bilgi ve bulguları okul idaresi ve öğretmenlerle paylaştıklarını belirterek, 4 kilogram sarımsak tohumu temin edilerek okul bahçemizde öğrencilerimizle 50 metrekare alanda ekim işlemini gerçekleştirdik. Sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. Amacımız başta Kadirli Savrun Dağ Sarımsağı olmak üzere diğer endemik bitkilerinde de yetişme alanlarının korunmasını sağlamak ve gelecek nesillere sadece bu bitkilerin fotoğraflarını değil tüm görselliğini sağlamaktır diye konuştu.
     Kaymakam Necip Çakmak ise bu türle ile ilgili analizlerin yaptırılmasının yanında ekonomik ve ticari değeri hakkında bilgi alındıktan sonra gerekli çalışmaların başlatılması yönünde ilgili birimlere talimat verirken, projeye emeği geçenleri kutladı.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide Savrun Dağ Sarımsağı yetiştirme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER