Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Kütahyada bazı camilerde Kuran ziyafeti etkinliği yapılacak, Hatim Duası, mevlit okutularak toplu teheccüd namazı kılınacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada bazı camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla Kuran ziyafeti etkinliğinin yanı sıra Hatim Duası ve mevlit okutularak toplu teheccüd namazı kılınacak.
     Kütahya Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Ağustosta, Ulu Camide sabah ezanının ardından Bölge Yatılı Kuran Kursu hafız öğrencileri tarafından ramazan ayı başında başlayan ezbere mukabele okunmaya devam edilecek.
     Kadınlara yönelik Kadir Gecesi özel programı, Ulu Camide saat 10.00da başlayacak. Bu camiden öğle namazından önce verilen vaaz, tüm camilere merkezi sistemle yansıtılacak.
     Ulu Camide öğle namazından sonra Kütahyanın seçkin hafız karileri tarafından Kuran ziyafeti sunulacak. Bu etkinliği kadınlar da izleyebilecek.
     Duagür Camisinde, Hayme Hatun Yatılı Kız Kuran Kursu hafızları tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilecek hatim programı, 14.00te başlayıp ertesi gün sabah namazına kadar devam edecek.
     Ulu Camide ikindi namazından önce ramazanın başında başlayan hafız hocalar tarafından ezbere mukabele okunması sürdürülecek ve mukabele merkezi vaaz sistemiyle diğer camilerden takip edilebilecek.
     Vakıflar Kütahya Bölge Müdürlüğünce Ulu Camide ikindi namazından sonra Hatim Duası ve mevlit okutulacak.
     Müftülük Sitesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesinin yoksullar ve yolda kalanlara verdiği iftara devam edilecek.
     Teravih namazından önce Ulu Camiden verilecek vaaz, tüm camilerden vatandaşlara merkezi sistemler sunulacak. Teravih namazından sonra burada mevlit okunacak. Ulu Camide saat 01.00den itibaren topluca teheccüd namazı kılınacak.
     Kadir Gecesinde, Ulu Cami ile Ali Paşa, Takvacılar ve Duagür camileri, ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık tutulacak.
    
     -Sakal-ı Şerif ziyaretleri-
    
     Sakal-ı Şerif, Kütahyada çeşitli camilerde 14, 15, 17 ve 18 Ağustosta ziyarete açılacak.
     İl Müftülüğünce belirlenen ziyaret programı şöyle:
     14 Ağustos (Kadir Gecesi): Şevelli Camisi (ikindiden sonra erkeklere), Mescid-i Aksa Camisi (yatsıdan sonra), Kaditler Camisi ve Dörtyol Camisi (yatsıdan sonra erkeklere ve kadınlara).
     15 Ağustos: Şevelli Camisi (sabah namazından sonra kadınlara).
     17 Ağustos: Ali Paşa Camisi (yatsıdan sonra).
     18 Ağustos (Arefe Günü): Ulu Cami, Laleli Camisi ve İshak Fakih Camisi (ikindiden sonra erkeklere ve kadınlara), Karagöz Paşa Camisi ve Lala Hüseyin Paşa Camisi (yatsıdan sonra erkeklere ve kadınlara).
    
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER