Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Burdur Müftüsü Artan: -Kadir gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme zamanıdır


BURDUR (A.A) - Burdur Müftüsü Osman Artan, Kadir Gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme zamanıdır dedi.
     Müftü Artan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, bir çok manevi güzellikleri içinde barındıran, rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın son günlerinin yaşandığı bugünlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını bildirdi. İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, doğru yolu gösteren ve Peygamber Hz. Muhammedin en büyük mucizelerinden biri olan Kuran-ı Kerimin bu gecede inmeye başladığını anlatan Artan, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Bu gecenin adı Kuran ile zikredilmiştir. Kuran-ı Kerimde Kadir Gecesi hakkında müstakil bir sure de vardır. Bu surede yüce Allah şöyle buyurmaktadır; Doğrusu biz Kuranı, Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
     Bu geceyi Allahın rızasına uygun bir şekilde değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Artan, Kuran-ı Kerimin çok okunması ve kaza namazları kılınması gerektiğini kaydetti.
     Uzaktaki akraba ve aile büyüklerinin aranarak kandillerinin kutlanmasını isteyen Artan, çocukların da camiye götürülerek manevi duyguları yaşamalarının sağlanması gerektiğini ifade etti. Her ayın Ramazan ve her gecenin de Kadir Gecesi gibi yaşanılması gerektiğini vurgulayan Artan, mesajına şöyle devam etti:
     Dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Kadir Gecesi, kendimize dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme zamanıdır. Bu duygularla milletimizin ve İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik eder, bu mübarek gecenin Burdura, bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini Yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hatice Özdemir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER