Kadınlardan dilekçeli tepki

Kadınlardan dilekçeli tepki -Antalya Kent konseyi Kadın Meclisinde görev yapan bir grup kadın, meclis tarafından dışlandıklarını öne sürerek Kent Konseyi Genel Sekreterliğine dilekçe gönderdi


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisinde dönem yapan bir grup kadın, meclis tarafından dışlandıklarını öne sürerek Kent Konseyi Genel Sekreterliğine dilekçe gönderdi.
     Kent Konseyi Kadın Meclisinin çeşitli gruplarında yıllarca görev yapan bir grup kadın, Güllük Postanesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan eski Kent Konseyi Kadın Meclisi Sekreteri Mükerrem Gökçe, Antalya Kent Konseyinde son dönemde konseye emek veren kadınların dışlandığını, hiç bir konuda bilgilendirilmediğini ve karar mekanizmalarında anti-demokratik uygulamalar yapıldığını iddia etti.
     Bilgi edinmek için verilen dilekçelerin ya kabul edilmediğini ya da işlem yapılmadan bekletildiğini öne süren Gökçe, Bu nedenle bugün burada toplanıp sesimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bilgi edinme hakkımızı da posta ile gönderdiğimiz dilekçelerle talep ediyoruz. Çalışma gruplarının ve meclislerinin yönetmeliğe uygun olarak özgürce gündemlerini belirlemelerine, basın açıklaması ve etkinlik yapılmasına izin verilmemektedir dedi.
     Kent Konseyinin 12 Kasımda yapılan Kadın Meclisi Genel Kurulunun iç yönergelere uygun yapılmadığını ve divanda tutanak tutmadığını iddia eden Gökçe, yapılan seçimlerle emek veren kadınların dışlandığını savundu.
     Kent Konseyi ve Kadın Meclisinin Antalyalılara ait olduğunu hatırlatan Gökçe, şöyle konuştu:
     Her türlü engellemelere rağmen Kent Konseyinin birilerinin arka bahçesi olmasına izin vermeyeceğiz. Kent Konseyi Genel Kurulunda ve Yürütme Kurulunda alınan kararlar ve icraatlar, Kadın Meclisinin yapısına zarar vermektedir. Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik noktalarında Antalya Kent Konseyinin demokratik yapısını yaralayan hususlardan da kadınlar kaygı duymaktadır.
     Basın açıklamasının ardından kadınlar, bilgi edinmek istedikleri soruların yazılı olduğu dilekçeleri iadeli taahhütlü olarak Antalya Kent Konseyi Genel Sekreterliğine postaladı.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kadınlardan dilekçeli tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER