Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -Eğitim-Sen Hatay Şubesi Kadın Sekreteri Aras: 2012 yılında da kadına yönelik şiddet hız kesmedi, kadınların şiddet karşıtı mücadelesiyse devam etti"


HATAY (A.A) - Eğitim-Sen Hatay Şubesi Kadın sekreteri Sabah Aras, 2012 yılında da kadına yönelik şiddetin hız kesmediğini, kadınların ise şiddete karşı mücadelesinin devam ettiğini belirtti.
     Aras, Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kadınların özel ve toplumsal yaşamda yükselttikleri hemen her itirazın bastırılmaya çalışıldığını savundu.
     Kadınların insanlık dışı yöntemlerle, vahşice, toplumun, devletin gözü önünde öldürüldüğünü iddia eden Aras, şöyle devam etti:
     Son beş yılda kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 artması ve bu cinayetlerin faillerinin yargı eli ile tahrik adı altında indirimlerle serbest bırakılması kadınları öldürenleri cesaretlendirmektedir. 2012 yılında da kadına yönelik şiddet hız kesmedi, kadınların şiddet karşıtı mücadelesi ise devam etti.
     Aras, istatistiklere göre Kadının ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanunun 8 Mart tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra 12 kadının yaşamını kaybettiğini, bunlardan 4ünün koruma talep ettiği halde korunmadığını ve erkekler tarafından öldürüldüğünü belirtti.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER