Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, Türkiyede kadınların seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 78inci yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı.
     Dengiz, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarlarının kadın hakları konusunda yaptığı hizmetleri dile getirerek, Bugün dünya parlamentolarında kadınların temsil oranı yüzde 18dir. Ülkemizde ise ilk kez 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiş ve yine o yıl yapılan seçimlerde 18 kadın milletvekili parlamentoya girmiştir. Bu rakam da o dönemki erkek milletvekillerinin yüzde 4,6sı kadardır. Bu oran 2007 seçimlerine kadar kısmen devam ederken, ilk kez 2007 seçimlerinde 50 kadın milletvekili TBMM çatısı altına girmiştir ki bu rakam erkek milletvekillerinin yüzde 9,1ine denk gelmektedir dedi.
     2011 seçimlerinde kadın milletvekillerinin meclisteki temsil oranı yüzde 15lere yaklaştığını anımsatan Dengiz, kadınların siyasete katılımının arttırılması, parlamentoda daha fazla kadın milletvekilinin bulunması, kadınların şu anda yaşamakta oldukları birçok sorunun çözümü adına çok büyük önem teşkil ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER