Kadının Statüsü Genel Müdürü Gevrek:

Kadının Statüsü Genel Müdürü Gevrek: -Kadına yönelik şiddet, halk sağlığı ve iç güvenlik sorunu, toplumun tüm kesimlerinin çözümüne katkıda bulunması gereken bir sorun


İZMİR (A.A) - Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Kadına yönelik şiddet, halk sağlığı ve iç güvenlik sorunu, toplumun tüm kesimlerinin çözümüne katkıda bulunması gereken bir sorun dedi.
     Gevrek, Hilton Otelinde düzenlenen 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun Bilgilendirme Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kanunun 20 Martta Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından cumhuriyet tarihinde ilk kez bir yasanın uygulanmasına yönelik tanıtım seferberliği başlatıldığını söyledi.
     16 ilde 6 bin 500 üst düzey yöneticinin katılacağı eğitim seferberliğine başlandığını belirten Gevrek, Amacımız uygulamada standardı yakalayabilmek ve yasanın nasıl uygulanacağını yetkililere anlatmak diye konuştu.
     Toplantıya mülki idare amirleri, jandarma, emniyet, sağlık ve eğitim müdürlüklerinden katılım olduğunu söyleyen Gevrek, şunları kaydetti:
     Yasayı bilgilendirme yaptığımız yetkililer uygulayacak. Çünkü gecenin üçünde kadın şiddet mağduru olarak ya hastaneye gidiyor ya da kolluğa müracaat ediyor. Dolayısıyla yasayı en iyi onlara anlatmamız gerekiyor. Yasada kaymakamlara yetki veriliyor, onlara anlatmamız gerekiyor. Çok önemsiyoruz. Üst düzey yönetici toplantıları tamamlandığında, teker teker kolluk kuvvetlerinin yanı sıra sağlık alanında tüm uygulayıcılarla detaylı çalışacağız. Önümüzde uzun bir yol var. Çünkü kadına yönelik şiddet, halk sağlığı sorunu, iç güvenlik sorunu, toplumun tüm kesimlerinin çözümüne katkıda bulunması gereken bir sorun. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hep beraber çalışacak.
    
     -İzmir, tedbir kararlarında birinci sırada-
    
     Son dönemde aile içi şiddet kaynaklı tedbir kararı sayısında artış olduğuna dikkati çeken Gevrek, Önemli olan ölümlü vaka sayısının az olmasıdır. Tedbir kararı ne kadar çok olursa bu şikayet mekanizmalarının daha çok kullanılmaya başlandığını ve halkın bilinç seviyesinin yükseldiğini gösterir. Bizim için memnuniyet verici dedi.
     Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş ise Türk kültüründe ailenin kutsandığını, buna karşın son yıllarda toplumdaki değişimlere paralel olarak aile içi şiddetin toplumda yer almaya başladığını söyledi.
     Aile birliğinin parçalandığı hallerde kadın, çocuk, yaşlı ve engellilerin sorunlarının çözülmez hale geldiğini ifade eden Ertaş, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların aile bütünlüğü üzerine kurulması gerektiğini kaydetti.
     6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun yayımlanmasının ardından tedbir kararlarının arttığını belirten Ertaş, İzmir 2 bin 300e yakın tedbir kararı ile Türkiyede ilk sırada yer alıyor dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Kadının Statüsü Genel Müdürü Gevrek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER