Kadına yönelik şiddete danslı protesto

Kadına yönelik şiddete danslı protesto -Dünyanın 160 ülkesinde yürütülen Bir Milyar Kadın Dans Ediyor kampanyası kapsamında Edremit Körfezindeki kadınlar, dansla kadına şiddeti protesto etti


BALIKESİR (A.A) - Dünyanın 160 ülkesinde yürütülen Bir Milyar Kadın Dans Ediyor kampanyası kapsamında Edremit Körfezindeki kadınlar, dansla kadına şiddeti protesto etti.
     Edremit Körfezindeki kadınlar, kampanya çerçevesinde, Edremitin Akçay beldesinde bir araya geldi. Akçay Belediyesi Sosyal Tesislerinde toplanan kadınlar, topuklarını yere vurarak yaptıkları dansla, kadına şiddeti protesto etti.
     Kadınlar daha sonra, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği, kadına şiddeti konu alan Boş Sandalye adlı oyunu izledi.
     Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, etkinlikte, Türkiye ve dünyada çok ciddi bir sorun olan kadına karşı şiddetin, 160 ülkede yüz milyonlarca kadın tarafından aynı gün ve aynı anda yapılan dansla protesto edildiğini belirterek, Susmayınız, sesinizi yükseltiniz. Şiddete karşı, çocuk gelinlere karşı sesinizi yükseltin dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete danslı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER