Kadına yönelik şiddet

Kadına yönelik şiddet -Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Uzun: -Türkiyede konumumuz diğer illere göre iyi


YALOVA (A.A) - Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, kadına şiddet konusunda diğer illere oranla daha iyi durumda olduklarını söyledi.
     Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalovada 13 kişi kapasiteli kadın sığınma evinin faaliyet gösterdiğini dile getirdi.
     Sığınma evinin tam kapasite ile çalıştığına değinen Uzun, Sığınma evi kapasite altına düşmüyor. Yalova nüfus yoğunluğu fazla olmasa da sirkülasyonu fazla olan bir il. Başka iller geçecek olan sığınmacı kadınlarının geçişleri de buradan yapılıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi kadına şiddet konusunda Yalovada da sıkıntı var. Yaklaşık ayda 20 civarı koruma kararı çıkıyor. Nüfusa oranlarsanız çok yüksek bir oran değil. En azından diğer illerdeki gibi vahim olaylar yok dedi.
     Yine de Türkiyede konumlarının diğer illere göre daha iyi olduğunu belirten Uzun, Türkiyede Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri oluşturulmaya başlandı. Pilot bölge olarak 13 ilde Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri açılıyor. Bir ay önce Bursada açıldı. Biz de ilimizde bir yıllık süreç içinde Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezini oluşturacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER