Kadın öğretmenlerin en önemli sorunu kreş

Kadın öğretmenlerin en önemli sorunu kreş yetersizliği


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonunun hazırladığı raporda, kadın öğretmenlerin en fazla kreş sayısındaki yetersizlikten şikayetçi olduğu belirtildi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığındaki toplantıda, komisyonun, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadınların sorunlarıyla ilgili hazırladığı rapor, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
     Raporda, görüşme yapılan kadın öğretmenler, çalışan kadınlar için en önemli sorunun kreş sayısındaki yetersizlik veya iş yerine ait kreş bulunmaması olduğunu ifade etti.
     Kadınların kuruma ait servislerle taşınmasının çalışan kadının hayatını kolaylaştıracağı vurgulanan raporda, kadınlara esnetilmiş mesai uygulaması yapılmasının önemine işaret edildi.
     Raporda, kadınların çalışma hayatını kolaylaştırabilecek şu önerilere de yer verildi:
     Çalışan kadınlara ilk yardım eğitimleri, ev kazaları ve iş kazalarına yönelik eğitimler verilmelidir. İş yerlerinde sağlık problemlerine acil müdahale edecek birimler oluşturulmalıdır. Kadınlarda emeklilik yaşı öne alınmalıdır. Çocuk bakıcılığı kursu olmalıdır. Çalışan kadınların uygun bir bakıcı bulamaması kadının iş verimini olumsuz etkilemektedir. Çalışan kadınların çocuklarının sağlık problemleriyle ilgilenmesi gerektiği durumlarda refakatçi izinli sayılması için gerekli kolaylıklar sağlanmalı. Çalışan kadınlara yönelik evlilik öncesi eğitimler verilerek evlilik hayatının sorumlulukları, yükümlülükleri ve toplum için önemi vurgulanmalıdır.
     Raporun, ilgili kurumlara da tavsiye niteliğinde gönderilmesi kararlaştırıldı.
     (AY-ÖND)
<< Önceki Haber Kadın öğretmenlerin en önemli sorunu kreş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER