Kadın derneklerinden tanışma yemeği

Kadın derneklerinden tanışma yemeği


ANTALYA (A.A) - Kadın istihdamını desteklemek üzere kurulan Antalya Kadın İstihdam ve Çocuk Hakları Derneği (AKİÇDER) ile Antalya Kadın Girişimciler ve Sosyal Hakları Geliştirme Derneğinin (AKGELDER) tanışma yemeği yapıldı.
     IC Airports Otelde düzenlenen yemekte konuşan AKİÇDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin, kadınların iş gücüne katılmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı. Kadınlara istihdam oluşturmak üzere kurslar açmanın önemine işaret eden Şahin, dernek olarak unutulmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkmayı, çocukların daha iyi koşullarda eğitim imkanı sağlamayı ve kadınlara istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.
     AKGELDER Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Keriman Tungar, daha mutlu bir aile, toplum ve ülke oluşturmak için çalışacaklarını dile getirdi.
     Yemekte iki derneğin kurulması çalışmalarında katkıları olan ve "Canan Anne" olarak bilinen Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV) Yönetim Kurulu Başkanı Canan Tungara, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş tarafından plaket verildi.
     İki derneğin kendisine umut verdiğini belirten Tungar, "Gençleri yaşam koşullarının güçlüğü nedeniyle dernek veya vakıflarda görmek mümkün olmuyor. İki derneğimizin başkanlarına bu nedenle teşekkür ediyorum. Beni kırmadılar. Umuyorum ki bu iki derneğin ortak çalışmalarıyla daha sağlıklı annelerimiz, çocuk haklarını bilen gençlerimiz olacak. Bundan çok umutluyum" dedi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kadın derneklerinden tanışma yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER