Kadın çiftçilerin ilk ürün sevinci

Kadın çiftçilerin ilk ürün sevinci -Kırıkkale Valiliğinin AHİKAnın desteğiyle kadın çiftçilere yönelik açılan örtü altı sebze yetiştiriciliği kursuna katılıp sera alan kadın çiftçiler ilk ürün almanın sevincini yaşadı (Fotoğ


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valiliğinin Ahiler Kalkınma Ajansının (AHİKA) desteğiyle kadın çiftçilere yönelik açılan örtü altı sebze yetiştiriciliği kursuna katılıp sera alan kadın çiftçiler ilk ürünlerini almanın sevincini yaşıyor.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal destekleme kapsamında kadınlara yönelik yapılan sera desteği ilk meyvelerini vermeye başladı. Destekten yararlanan Aşağımahmutlar Mahallesindeki Döne ve Satı Özyön seralarından topladıkları ilk sebzeleri düzenlenen tarla gününde katılımcılara ikram etti. Törene Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, Tarım İl Müdürü Ekrem Şener ile kadın çiftçiler katıldı.
     Örtü altı sebze yetiştiriciliğinin daha fazla ve daha erken ürün alınan bir sistem olduğuna ifade eden Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, tüm çiftçilerin örtü altı yetiştiriciliğine yönelmesini beklediklerini kaydetti.
     Kursun geçen yıl açıldığını anımsatan Ulugölge, Geçen yıl Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu açmıştık. Bu kursta bayan çiftçilerimize konu hakkında bilgi vermiştik. Diğer bir anlamda balık tutmasını öğretmiştik. Şimdi bu projenin meyvesini topluyoruz dedi.
     Tarım İl Müdürü Ekrem Şener ise, kadın çiftçilere örtü altı sebze yetiştiriciliği projesinin 2011 yılında uygulamaya başlatıldığını belirterek, kentte merkeze bağlı Hasandede, Karaçalı, Aşağı Mahmutlar ve Yukarı Mahmutlar köy ve beldelerde 60 kadın çiftçiye örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda uygulamalı ve teorik eğitimlerin verildiğini bildirdi.
     Projeden yararlanarak ürünlerini pazarlama imkanı bulan kadın çiftçi Döne Özyön de, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:
     Seramızda yetiştirdiğimiz ürünleri Kırıkkale pazarında tüketiciyle buluşturuyoruz. Daha önce 1-2 dönümden aldığımız ürünü şimdi 100 metrekare seradan alıyoruz. Buda bizim için bir avantaj. Bazı vatandaşlar ürünü erken aldığımız için yerli dememize rağmen inanmıyor. Örtü altı yetiştiriciliğinde Antalya ile Kırıkkale arasında sadece 15 günlük fark var. Daha sonra kendi seramızda ürün alabiliyoruz. Projenin desteğini gördük. Şimdi bu sera sayısını artırmayı düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kadın çiftçilerin ilk ürün sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER