Kadim Kilisesi Süryani Ortodoks Cemaati

Kadim Kilisesi Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Metropolit Çetin: -Ortadoğuda Müslümanlar ile yıllarca iç içe, barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz


AYDIN (A.A) - İstanbuldaki Kadim Kilisesi Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Süryani cemaati olarak Ortadoğuda uzun yıllardır Müslümanlar ile iç içe, barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını söyledi.
     Beraberindeki heyetle Aydının Didim ilçesini ziyaretinde Belediye Başkanı Mümin Kamacının konuğu olan Çetin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Çetin, gazetecilerin Ortadoğuda inanç farklılıkları nedeniyle devam eden anlaşmazlıklara ilişkin sorusunu, Dünya, Tanrının manevi bahçesidir. Tanrı isteseydi, tüm insanları tek dinde toplardı. Farklılıklar zenginliktir. Tanrının isteği farklılıkların ahenk içinde yaşamasıdır. Biz Süryaniler, Ortadoğuda Müslümanlar ile yıllarca iç içe, barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. İnsanı sevmeyen Tanrıyı sevemez. Tüm bu düşünceler içinde dünya barışı için dua ediyoruz şeklinde yanıtladı.
    
     -Hükümetimize güveniyoruz-
    
     Yeni eğitim sisteminde din eğitimine ilişkin soru üzerine Çetin, Umarım bu sistem hazırlanırken diğer dinlere mensup insanlar da düşünülerek yapılmıştır. Bu konuda hükümetimize güveniyoruz. Hayırlısı olsun dedi.
     Didim Belediye Başkanı Kamacı da Anadolunun inanç özgürlüğüne ev sahipliği yaptığını belirterek, kendilerinin de bütünlüğün devamı için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
     Ziyaret anısına Metropolit Çetin, Kamacıya Süryaniliğin anlatan kitap, Kamacı da konuğuna ilçenin simgelerinden Apollon Tapınağının maketini hediye etti.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Gökmen Şireci / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kadim Kilisesi Süryani Ortodoks Cemaati Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER