Kaçmayınca, 406 liralık cezadan kurtuldu

Kaçmayınca, 406 liralık cezadan kurtuldu -Kocaelide yola aniden çıkan karacaya çarparak ağır yaralayan sürücü, kazanın ardından yetkililere haber vererek karacanın tedavi için hayvanat bahçesine götürülmesini sağladı -İl Orman ve Su


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide yola aniden çıkan karacaya çarparak ağır yaralayan sürücü, kazanın ardından yetkililere haber vererek karacanın tedavisi için hayvanat bahçesine götürülmesini sağladı.
     İzmit Eski İstanbul yolunda Gebze yönüne giden İsmail Akkuzunun kullandığı otomobil, Kaşıkçılar köyü mevkisinde aniden önüne çıkan karacaya çarptı. Aracını durduran Akkuzu, durumu jandarma ile Orman ve Su işleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.
     Olay yerine gelen Kocaeli Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, karacaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra tedavi etmek üzere Darıca Hayvanat Bahçesine götürdü.
     Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü olarak yaban hayvanlarla ilgili yaptıkları çalışmaların, yaban hayvanların bakımı ve tedavileriyle ilgili olduğunu söyledi.
     Yaralanan hayvanların tedavilerinin Darıca Hayvanat Bahçesinde yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakıldığını anlatan Alğan, Akkuzunun, aniden önüne çıkan karacaya çarptıktan sonra durumu ilgililere ilettiğini kaydetti.
     Veteriner hekimlerinin de bunun üzerine gönüllü olarak gelerek karacanın tedavisini yaptığını dile getiren Alğan, Normalde 406 liralık cezai işlem uygulamamız lazımdı. Ancak vatandaşımız kaçmayarak örnek bir davranış sergiledi. Eğer vatandaşımız çarptıktan sonra kaçmış olsaydı cezai işlem yapacaktık. Kendisinin burada durarak ilgilenmesi ve veterinerin gelmesine yardımcı olmasından dolayı kendisine teşekkür ederiz dedi.
    
     -Karacanın başında durdum
    
     Alğan, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği kaçan kişiler için 406 lira ceza kesildiğini vurgulayarak, Vatandaşımıza cezai işlem yapmayacağız, bundan sonra yaşanacak olaylarda örnek teşkil etmesini istiyoruz diye konuştu.
     Karacanın kol ve bacaklarında herhangi bir şey olmadığını sadece kafatasında bir kanama olduğunu kaydeden Alğan, Bu hayvanlar çok hassas hayvanlar ve bu hassaslığı nedeniyle ölümle sonuçlanabilir. Veterinerimiz tarafından burada ilk tedavisi yapıldı. İç kanaması hayvanat bahçesinde durursa kurtaracağız, tekrar doğaya salacağız ifadesini kullandı.
     araç sürücüsü Akkuzu ise 20-30 kilometre hızla giderken karacanın birden yola atladığını anlatarak, Benim arabama zarar verdi. Arabamın zararından çok karacaya vurduğuma üzüldüm. Jandarmamızı aradım. Jandarmamız 153ü aramış, ben de karacanın başında durdum. İnsanlara çağrım biraz daha dikkatli gitmeleri şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kaçmayınca, 406 liralık cezadan kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER