Kaçırılan kamu görevlileri serbest bırakılması

Kaçırılan kamu görevlileri serbest bırakılması -BDP Bitlis Milletvekili Zenderlioğlu: -Şartlar ne olursa olsun sürecin barışla taçlanması hepimizin arzusudur -BDP Hakkari Milletvekili Kurt: -Bu konuda hükümetle karşılıklı


BATMAN (A.A) - Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisini Türkiyeye getiren heyette yer alan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, şartlar ne olursa olsun sürecin barışla taçlanmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Zenderlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçırılan kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilmesinin barışa, kardeşliğe duyulan özlem umutlarını yeniden güçlendirdiğini belirtti.
     Süreci önemsediklerini, sürecin akamete uğramaması için bütün tarafların titizlikle çalıştığını kaydeden Zenderlioğlu, Birileri çıkabilir, akamete uğratabilir. Yol kazasına uğrayabilir. Ama şartlar ne olursa olsun bu sürecin barışla taçlanması hepimizin arzusudur dedi.
     Sevinçlerin paylaşılarak çoğalacağını aktaran Zenderlioğlu, 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının tarihi bir gün olduğunu, her yönüyle önemsediklerini bildirdi.
     Kandil ve Avrupadan getirilecek mektuplar konusuna da değinen Zenderlioğlu, Bizim görevimiz bu insanları sadece alıp getirmekti. Orada görevli başka arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız o alanla ilgileniyor. Eminim ki gönderilen sorular ne ise, kısa bir dönem içinde cevap alır. Çünkü Nevruza kadar İmralıya ulaştırmaları gerekiyor diye konuştu.
     İmralıya bir heyetin gitmesinin zaruri, sürecin sağlıklı yürümesi için bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Zenderlioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu saatte, şu saatte gidecek diye bir planlama içerisinde değiliz. Bu planlamayı yapan sorumlu arkadaşlarımız var. Mutlaka bu planlama, biliyorsunuz Hükümet kanalıyla, yani hükümetle paylaşmak zorunluluğu vardır. Çünkü onlar günü belirleyecekler. Sorumluluk onlardadır. Ama öneri de bizdendir. En büyük umudum Nevruz öncesi detaylı olarak sonuçlanması. Çünkü Nevruzda bazı beklentilerin olabileceği varsayımları çok güçleniyor. İnşallah Nevruzu tam bir Nevruz gibi kutlamış oluruz.
    
     -Videolu mesaj-
    
     Heyette yer alan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, insani bir görev için Iraka gittiklerini, kamu görevlilerini aileleri ile buluşturdukları için vicdanen rahat olduklarını söyledi.
     Kurt, şunları kaydetti:
     Ne giderken ne de geldikten sonra bu teslim almayı, bir karşılık koyarak yaptık. Hükümetle böyle bir görüşmemiz söz konusu olmamıştır. Kaldı ki bu kamu görevlilerini bize teslim edenler de o yönde açıklama yaptı. Bu konuda hükümetle karşılıklı olarak bir pazarlık hiçbir şekilde söz konusu olmamıştır. Bundan sonraki süreçte neler olup bitecek tabii ki kamuoyunun sağduyusu belirleyici olacaktır, yön verecektir.
     Yaşanan gelişmelerin Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda bir adım olduğunu dile getiren Kurt, çözüme dönük kapının biraz daha aralandığını vurguladı.
     Kurt, bu süreçte çok fazla spekülasyon üretme ihtimalinin bulunduğunu bildirerek, herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
     Abdullah Öcalanın 21 Mart Nevruz etkinliğinde videolu mesajla görüşlerini kamuoyuna aktaracağı yönündeki iddialar için Kurt, şöyle dedi:
     Kandilden, Avrupadan mektupların gelip İmralıya ulaştırılacağı konusu muamma değil. Kandilden, Avrupadan gelen görüşleri Nevruz öncesi Öcalanla İmralıda tartışma imkanı bulmayı umuyoruz. Umutla Nevruza giriyoruz. Bu yılki Nevruzun son 30 yılın kısır döngüsünü terse çevirecek bir dönüm noktası olmasını arzuluyoruz. Kitlelerin sokakta, alanlarda yaratacağı sinerji bence Türkiyedeki demokrasi eksenini güçlendirecektir. Öcalanın Nevruz günü görüntülü mesaj ileteceği yönünde yaratılan spekülasyonlar gerçekle alakası yoktur. Tersine Türkiyedeki olumlu kamuoyu, algısını tersine çevirme gayretinden ibarettir. Böyle bir şeyin olduğu yönünde hiçbir bilgimiz yok. Kaldı ki 23 Şubattan bugüne kadar partimizin İmralı ile herhangi bir teması olmamıştır.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kaçırılan kamu görevlileri serbest bırakılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER