Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi

Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Koç: -Ereğliden, Bartının Amasra ilçesine kadar taş kömürü rezervleri yeniden hesaplanmalıdır


ZONGULDAK (A.A) - Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç, Ereğliden, Bartının Amasra ilçesine kadar taş kömürü rezervleri yeniden hesaplanmalıdır dedi.
     Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzunhehmetin kömürü bulmasıyla Zonguldak ve yöresinin büyük bir değişim geçirdiğini söyledi.
     Uzun yıllardır 1 milyar 300 milyon ton olarak telaffuz edilen taş kömürü rezervinin uluslararası kriterlerde yeniden hesaplanması gerektiğini ifade eden Koç, şöyle konuştu:
     Havzada yapılmış ve yapılacak olan tüm jeolojik çalışmalar ışığında, Ereğliden, Bartının Amasra ilçesine kadar taş kömürü rezervleri yeniden hesaplanmalıdır. Havzada karbonifer alanlarının genişletilmesi ve taş kömürü rezervlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Bunun yanında Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) Jeolojik Bilgi Bankası Kurulmalı ve başta tasman bilgisi olmak üzere gerekli bilgilere en kısa zamanda ulaşılması için yeni bir düzenlemeye gidilmelidir. TTKya ait iş yerlerinde yeteri kadar jeoloji mühendisi istihdam edilmelidir. TTK, başta jeoloji mühendisi olmak üzere teknik eleman açığı bulunduğu bilinmektedir.
     Zonguldak için kangren haline gelmiş bulunan kaçak ocakların önüne geçilmesidir. Kayıt dışı ve ilkel koşullarda iş güvenliğinden yoksun yapılan kaçak üretim çalışmaların önüne geçilmediği ve ivedilikle önlem alınmadığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşılması kaçınılmaz olacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı. Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER