Jeofizik Mühendislerinden kıyamet açıklaması

Jeofizik Mühendislerinden kıyamet açıklaması


ADANA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Mühendisleri Adana Şube Başkanı Melih Baki, Maya Takvimine göre 21 Aralıkta kıyamet kopacağı yönündeki iddialarla ilgili, bilimsel bir veriye rastlanılmadığını bildirdi.
     Baki, yaptığı yazılı açıklamada, Maya Medeniyetinin takvimini yorumlayarak 21 Aralık tarihinde kıyametin kopacağı söylentileri üzerine bazı vatandaşların şubelerine konu ile ilgili müracaatlarda bulunduklarını belirtti.
     Jeofizik ölçüm cihazlarının bu güne kadar kıyamet habercisi olabilecek bir veri kaydetmediğini ifade eden Baki şunları kaydetti:
     Yanardağ hareketlerini ölçen ve yaşadığımız tüm gezegenin fay sistemlerinde koşullandırılmış, deprem izleme istasyonlarının son 10 yıllık kayıtlarında yaşadığımız tüm gezegeni top yekun felakete sürükleyecek yer altı hareketleri izlenmemiştir. Böyle bir bilimsel veri ve anormallik kaydedilmemiştir. Dünya mağnetik alan değişiminde, elektromağnetik alan değişimini temsil eden kayıtlar, yaşadığımız gezegeni top yekun yok edebilecek bir felaketin söz konusu olamayacağı yönündedir. Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızın bu gibi haberleri ciddiye almaması gerekmektedir. Elde edilen tüm bilimsel kayıtlar, yer altı hareketleri dünya yörüngesindeki koşullar şu anda normal seyrinde gittiğini göstermektedir.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Jeofizik Mühendislerinden kıyamet açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER