Japon yardım gönüllüleri Akçakalede

Japon yardım gönüllüleri Akçakalede -Japonya Yardım ve Kurtarma Derneğinden bir grup, Suriyeli sığınmacıların barındığı Akçakaledeki çadır kentte incelemede bulundu


ŞANLIURFA (A.A) - Japonya Yardım ve Kurtarma Derneğinden (AAR) bir grup, Suriyeli sığınmacıların barındığı Akçakaledeki çadır kentte incelemede bulundu.
     Daha önce Vandaki depremde de Türkiyede faaliyet gösteren AAR temsilcisi Kiyoto Onishi ve Hayata Destek İnsani Yardım Derneği temsilcisi Dilek Sınmazın da aralarında olduğu 4 kişilik ekip, Süleyman Şah Çadır Kentinde yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Daha sonra Kızılay Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgili ziyaret eden ekip, yardım faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
     AAR Temsilcisi Kiyoto Onishi, burada yaptığı konuşmada, Vanda geçen yıl meydana gelen depremde Hayata Destek İnsani Yardım Derneği ile ortak çalışma yürüttüklerini anımsattı.
     Suriyede yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiyeye gelen Suriyelilerle ilgili yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgi almak amacıyla bugün Akçakaleye geldiklerini ifade eden Onishi, bu konuda kendilerinin de bazı faaliyetlerde bulunabileceğini kaydetti.
     Kızılay Şube Başkanı Meşhurgil ise ekiplerin Suriyeli sığınmacılara insani yardımlar konusunda faaliyette bulunmak istediğini, bu konuda ortak çalışma yapılabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Japon yardım gönüllüleri Akçakalede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER