Japon lastik üreticisinin Çankırıya yatırımı

Japon lastik üreticisinin Çankırıya yatırımı -Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten: -Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırımın hem Çankırıya hem de ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırımın hem Çankırıya hem de ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum dedi.
     Çelikten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın katılımı ile Rixos Otelde Japonyanın ilk yerel lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries (Sumitomo Rubber) Firması Başkan ve Üst Yöneticisi (CEO) Ikuji Ikeda ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ (AKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcanın, yaklaşık 500 milyon dolar değerinde üretim tesisinin Çankırıya kurulması için protokol imzaladığını hatırlattı.
     Böyle büyük bir yatırımın illerine yapılacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çelikten, Japonların en eski lastik fabrikasının Türkiyeyi tercih etmesi bizim için gurur verici. İlimizin Ankaraya olan yakınlığı eskiden dezavantaj olarak değerlendirilirdi. Japon yatırımcıların Çankırıyı tercih etmesinde Ankaraya olan yakınlığımız önemli bir faktör. Artık, Ankaraya olan yakınlığımız avantaja dönüşüyor dedi.
     Yatırımcıya her zaman kapılarının açık olduğunu dile getiren Çelikten, şunları kaydetti:
     Yatırımcıyı çekmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz Ticaret Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yatırımcının işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bölgede yabancı yatırımcının artması, ekonomik anlamda önemli bir kazanç olacak. Japon lastik fabrikasının yapacağı yatırım hem Çankırıya hem de ülkemize hayırlı olacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Japon lastik üreticisinin Çankırıya yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER