Jandarmadan avcılara yasaklara uymaları uyarısı

Jandarmadan avcılara yasaklara uymaları uyarısı -Avcılar, doğal hayatın korunması amacıyla konulan yasaklara uyulması konusunda uyarılıyor


BURDUR (A.A) - Burdurda jandarma ekipleri, doğal hayatın korunması amacıyla avcılara, uyulması gereken yasak faaliyetler hakkında bilgi veriyor.
     Alınan bilgiye göre, Burdur Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi ve Jandarma Asayiş Timleri tarafından gerçekleştirilen devriyelerde, avcılara, doğal hayatın korunmasının önemi hatırlatılarak kara avcılığı konusundaki yasak faaliyetler hakkında bilgi veriliyor.
     Jandarma ekipleri avcılara, özel kanunlarla avlanmanın yasaklandığı yerler ve Merkez Av Komisyonunca av döneminde avın yasaklandığı sahalar dışında kalan avlanmaya açık bölgelerde, avcıların avlanma haklarını elde etmeleri için yivsiz tüfek ruhsatnamesi, avcılık belgesi ve avlanma izin kartını üzerlerinde bulundurma zorunluluğunu hatırlatılıyor.
     Bir av günü içerisinde avcı başına belirtilen avlanma limitlerinden fazla av hayvanının avlanmasının yasak olduğu ve bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarından avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarın, her avcı için bir günlük miktarı aşamayacağı belirtiliyor.
     Jandarma ekipleri, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 20nci maddesine göre yaptıkları kontrollerle, yasaklara aykırı hareket eden avcıları avlanmadan men ederek, Burdurda doğal hayatın ve yaban hayvanlarının korunmasına katkı sağlıyor.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Jandarmadan avcılara yasaklara uymaları uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER