İZTO Meclisi mart ayı toplantısı yapıldı

İZTO Meclisi mart ayı toplantısı yapıldı


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi mart ayı olağan toplantısı yapıldı.
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, İZTOnun, İzmir 13. İcra Müdürlüğünce Ocak 2012de düzenlenen açık artırma ile Pasaporttaki tarihi dalgakıranın kullanım hakkını 2012 yılına kadar 2 milyon 695 bin lira bedel karşılığında aldığını anlattı.
     İZMER AŞ tarafından, fesat karıştırıldığı iddiasıyla ihalenin feshi istemiyle açılan davanın, İzmir 7. İcra Hukuk Mahkemesince reddedildiğini, söz konusu kararın Yargıtay tarafından onandığını belirten Demirtaş, Dalgakıranın, kara tarafını ve iskeleyi içine alacak bir proje ile hayata geçirilmesi İzmir için büyük önem taşıyor. Önerimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın talimatları dahilinde, İzmir için en ideal projenin üretilerek hayata geçirilmesi yönünde dedi.
     Kentsel dönüşüm konusunda çeşitli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan 13 bin İZTO üyesinin kentsel dönüşümde aktif rol alması gerektiğini kaydetti.
     İzmir Bilimparkın kurulmasına yönelik adımların atıldığını anlatan Demirtaş, İTOB Organize Sanayi Bölgesinin yanında bulunan arazide kurulacak İzmir Bilimparkın binasının 2014te açılacağını belirtti.
     Demirtaş, İZTO meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinin 6 Mayıs 2013, yönetim kurulu seçimlerinin ise 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılmasının kararlaştırıldığını sözlerine ekledi.
     Demirtaşın ardından söz alan İZTO üyesi Metin Aztekin ise İZTO yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
     Bu arada, Demirtaş konuşmasını yaptığı sırada, yerel bir televizyon kanalına ait mikrofonu kürsüden uzaklaştırarak, söz konusu kanalın ses kaydı almasını istemediğini belirtti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İZTO Meclisi mart ayı toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER