İZSU bütçesinin yüzdede 40ını yatırıma ayırdı

İZSU bütçesinin yüzdede 40ını yatırıma ayırdı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünün, 2013 yılı bütçesinin yüzde 40nın yatırıma ayrıldığı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İZSUnun 1 milyar 163 milyon lira olarak belirlenen 2013 yılı bütçesinin yüzde 40ının yatırıma ayrıldığı ve 463 milyon 623 bin liralık kısmıyla İzmir Körfezi temizliği başta olmak üzere, içme suyu ve kanal alt yapısı yatırımlarına öncelik verileceği kaydedildi.
     Açıklamada, yatırım planında ayrıca Çamlı Barajı ile ilgili çalışmaların da bulunduğu ifade edildi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, atık su sorununu kurdukları arıtma tesisi ile çözdüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Çevre yerleşimlerin en büyük sorunlarından biri olan evsel atık su sorununu kurduğu arıtma tesisleriyle çözen, içme suyu ve kanal yatırımlarıyla alt yapı sorunlarını ortadan kaldıran, su sıkıntısı açtığı kuyularla takviye eden İZSU, 2013 yılında da önemli hizmetlere imza atacak. 1 milyar 163 milyon 882 bin lira olarak belirlenen bütçenin yüzde 40ını oluşturan 463 milyon 623 bin liralık kısımı yatırıma ayrıldı. 2013 yılı yatırımları arasında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesinin artırılması, Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi inşaatı, İzmir Körfezinde su kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar, su ve su şebekesi yatırımları, su kaçakları kontrol projesi, barajlar, arıtma ve su teminine yönelik çalışmalar öncelikli yatırımlar arasında bulunuyor.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İZSU bütçesinin yüzdede 40ını yatırıma ayırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER