İZSU, Aliağa içme suyu şebekesini yeniliyor

İZSU, Aliağa içme suyu şebekesini yeniliyor


İZMİR (A.A) - İZSUnun Aliağa ilçesindeki içme suyu şebekesini yenilediği bildirildi.
     Aliağa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçtiğimiz aylarda ihalesi sonuçlanan Aliağa içme suyu şebeke yenileme çalışmaları Siteler Mahallesinde başladı. İZSU, Aliağa kent merkezinde 54 kilometrelik braşma (şebeke ile ev arasındaki hat) hattı ile 165 kilometrelik iletim ve terfi şebekesi döşeyecek.
     Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, uzun yıllardır kullanılan sağlıksız ve eskiyen hatların yenileriyle değiştirileceğini, böylelikle ilçenin uzun yıllar boyunca yeni bir içme suyu şebekesine ihtiyaç duymayacağını kaydetti.
     Yapılan açıklamada ayrıca, İzmir genelinde İZSUnun 185 su arıza kayıt servisine kış aylarında günlük ortalama 135, yaz aylarında ise yaklaşık 250 adet arıza bildirildiği, söz konusu günlük arızaların yüzde 95inin branşman, yüzde 5inin ise ana boru arızalarından kaynaklandığı belirtildi.
     Aliağadaki içme suyu şebekesi yenileme çalımları ile İZSU Genel Müdürlüğünün 2007 ile 2012 yılları arasında bu ilçede gerçekleştirdiği yatırım tutarının ise 25 milyon 582 bin liraya ulaştığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İZSU, Aliağa içme suyu şebekesini yeniliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER