İzmit Belediyesinden kısa kısa

İzmit Belediyesinden kısa kısa -İzmitte Masal Saati etkinliği düzenleniyor


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi tarafından ana okul öğrencilerine yönelik masal Saati etkinliği düzenleniyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin tarihi Saatçi Ali Efendi Konağında Nuray Üste tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.
     Açıklamada, konağa gelen çocukların tarihi mekanda masal dinleyerek yaşadıkları kentin tarihi değerlerini öğrenme imkanı bulduğu belirtilirken, etkinliğin çocukların büyük ilgisini çektiği dile getirildi.
     Açıklamada, geçen yıl başlayan ve 1800 çocuğa ulaşılan etkinliğin, okulların açılmasıyla tekrar başladığı vurgulanarak Salı ve Cuma günleri gerçekleşen etkinliğin, okullar kapanıncaya kadar devam edeceği kaydedildi.
    
     -Kahvemiz evimiz projesi genişliyor
    
     İzmit Belediyesi tarafından yürütülen Kahvemiz evimiz projesi genişliyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kahvehaneleri kıraathaneye dönüştürme projesine Yenidoğan Mahallesinde bulunan Çetinbağ kıraathanesinin dahil olduğu bildirildi.
     Açıklamada, şimdiye kadar 19 ayrı noktadaki kahvehanenin Kahvemiz Evimiz Projesine katıldığı ve bu sayının her geçen gün arttığı bildirildi.
     Açıklamada, projeye dahil olan kıraathanenin yeni haliyle açılışına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, mahalle muhtarları, Kahveciler Derneği Başkanı Erdoğan Göçer, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yunus Çoşkun ile vatandaşların katıldığı kaydedildi.
    
     -Aylık gıda toplantısı İzmit Belediyesinde yapıldı
    
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, düzenlenen aylık gıda toplantısında, şekerleme ve pastane imalatlarının denetimi, fiyat tarifesi ve ürün etiketleri kontrolü, hafta tatili ruhsatı olmayan iş yerlerine denetimler yapılması ve ruhsatlarının alınması, pazarlarda seyyar olarak gıda maddesi satan şahısların faaliyetinden men edilmesi, market ve bakkallarda ekmek dolabı bulundurulmaması ve ekmek tebliğine aykırı faaliyette bulunan esnafların uyarılması, takibi, gıda satan iş yerlerinin gıda sicil belgesi alması konusunda çalışma yapılması konularının görüşüldüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER