İzmit 4. Uluslararası Pişmaniye Festivali

İzmit 4. Uluslararası Pişmaniye Festivali -Etkinliğe katılanların bulunduğu Fuar Alanına özel bir uçakla 3 bin adet pişmaniye bırakıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide bu yıl 4üncüsü düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali kapsamında, etkinliğin yapıldığı Kocaeli Fuar Alanına özel bir uçakla uçaktan 3 bin paket pişmaniye paketi bırakıldı.
     Kültür Tepesi önünde toplanan ve aralarında İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğanın da bulunduğu bir grup, Kocaeli Büyükşehir Belediye Bandosu ve İzmit Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Kocaeli Fuar Alanına kadar yürüdü.
     Festival, Fuar Alanında Kafkas halk oyunları ve Kırgızistandan gelen halk oyunları ekibi tarafından sergilenen gösterinin ardından, fuar alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okumasıyla başladı.
     Burada bir konuşma yapan Doğan, yıllarca neden yapılmadığı sorgulanan pişmaniye festivalinin, 4 yıldır İzmit Belediyesi tarafından başarıyla yapıldığını söyledi.
     Festivalin ilk yılında, Guinness Rekorlar Kitabına giren 1041 metre karelik pişmaniyeyi çektiklerini vurgulayan Doğan, pişmaniyenin logo, heykel ve şarkısını yaptıklarını ifade etti.
     Doğan, pişmaniyenin İzmite ait bir lezzet olduğuna dikkati çekerek, Türkiyede ve dünyada eğer pişmaniye yiyecekseniz İzmit pişmaniyesi mi- diye sorup öyle almalısınız. Şehrimizin bir markası olarak bunu söylemeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz dedi.
     Festivalin bu sene Ankarada başladığını kaydeden Doğan, gelecek sene başka bir şehirde başlatacaklarını dile getirerek, İzmitin markalaşması, dolayısıyla İzmitte istihdamın, turizmin, gelirin artması, vatandaşa bunun yansıması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz ifadesini kullandı.
     AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de İzmitin markası olan pişmaniyenin buradakileri bir araya getirmekle kalmayarak, tarihin derinliklerinden gelen kültürü de yaşattığını söyledi.
     Konuşmaların ardından kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştiren Doğan ve Aygün, hazırlanan tezgahlarda pişmaniye çekti. Etkinlikte daha sonra özel bir uçakla festivalin yapıldığı alana pişmaniye paketleri bırakıldı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit 4. Uluslararası Pişmaniye Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER