İzmir Metrosunda keşif artışı konusu

İzmir Metrosunda keşif artışı konusu -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: İnanıyorum ki, sayın bakanın çabasıyla onay bugün yarın çıkacak, müteahhit çalışmaya başlayacaktır


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metrosunun Üçyol-Üçkuyular hakkı çalışmalarındaki keşif artış onayıyla ilgili İnanıyorum ki, sayın bakanın çabasıyla onay bugün yarın çıkacak, müteahhit çalışmaya başlayacaktır dedi.
     Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Üçyol-Üçkuyular metro hattı çalışmalarında keşif artışına ilişkin Bakanlar Kurulundan 7 aydır onay beklendiği yönünde çıkan haberler ve buna karşı tepkiler üzerine konuyu hiç bir basın kuruluşuyla paylaşmadıklarını bildirdi.
     Açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımla konuyla ilgili sık sık görüştükleri bilgisini aktaran Kocaoğlu, Bakan Bey konuyu her zaman takip ettiğini, yardımcı olduğunu söyledi. Son günlerde bir etkinlikte yan yana oturduğumuzda Bakanlar Kurulundan çıkacak imzaya açıldı, ben imzaladım dedi. Bu konuyu ben çıkmıyor diye haber yaptırır mıyım- Biz herhangi bir konuda hükümete topu atarak, hiçbir zaman siyasi prim yapmadık ifadelerini kullandı.
     İstanbul ve Ankaradaki metro çalışmalarına değinen ve İzmirin durumunun farklı olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şunları bildirdi:
     İki şehirde de belediyeler bu işi yapamayacağını beyan ederek işi durdurunca projeler Ulaştırma Bakanlığına geçti. Bizim böyle bir konumumuz yok, çalışmalar sürüyor. Bakanlığa, metronun Üçyol-Buca ile Halkapınar-Garaj hattını, Şirinyer İstasyonu-Tınaztepe tramvay hatlarını devrettik. Biz Konak ve Karşıyaka tramvayını bekliyoruz. Bakan bey cuma günü tramvaylarla ilgili sona gelindiğini söyledi, biz de teşekkür ettik. Ama bir gazeteci çıkmış, haberi yakalamış, kutlamak lazım.
     Biz para istemiyoruz, pul istemiyoruz. Onay projemizi gerekçeleriyle bildirdik, 7 ay oldu sürekli takip ediyoruz. İş geçtiğimiz günlerde durdu. Konuyu politik arenaya çekmeye değil, hizmet yapmaya çalışıyoruz. Onay konusunda yaşanan gecikme metronun açılış tarihini etkilemeyecek. İnanıyorum ki sayın bakanın çabasıyla onay bugün yarın çıkacak, müteahhit çalışmaya başlayacaktır.
     Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakarın belediyenin borç batağında olduğu yönündeki iddialarına da tepki gösteren Kocaoğlu, göreve geldiğinde 1,8 milyar lira hazineye olan borcu sıfırladıklarını, ekonomik yapıyı güçlendirdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Metrosunda keşif artışı konusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER