İzmir Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin, Ramazan Bayramı nedeniyle ulaşım, su, kanal ve mezarlık ziyaretleri gibi konularda önlem aldığı, bayram tatili süresince hizmet verecek olan belediye birimlerinin, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için 24 saat çalışacağı bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram süresince toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uygulanacak. İndirim Aliağa-Menderes hattında çalışan banliyö trenlerinde de geçerli olacak.
     İndiriminden, Kentkart kullananlar faydalanabilecek. Havaalanı seferi yapan otobüslerde, baykuş seferlerde ve 3-5lik kartlarda indirim uygulanmayacak.
     Arife günü ile bayramın ilk üç günü kabristanlara gidecek vatandaşlar için 08.00-16.00 saatleri arasında Hacılarkırı, Bornova, Karabağlar, Yeşilyurt, Soğukkuyu, Doğançay, Örnekköy, Balçova, Narlıdere ve Buca kabristanlarına ücretsiz ek otobüs seferleri düzenlenecek.
     İZDENİZe bağlı yolcu vapuru ve arabalı vapur seferlerinde 19-21 Ağustos tarhileri arasında pazar günü tarifesi uygulanacak.
     İzmir Metrosu, Arife günü, 06.00-00.30, bayram süresince de 06.00-00.15 saatleri arasında sefer yapacak. Seferler, Arife günü Sanica Boru Elazığspor-Fenerbahçe maçı da göz önünde bulundurularak, 21.00-22.00 saatleri ile 23.45-00.30 saatleri arasında 5 dakikada bir gerçekleşecek. Bayram süresince ise 11.00-19.00 saatleri arasında 7.5 dakikada bir sefer gerçekleşecek.
     Belediye, metropol genelindeki 246 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak, ziyarete hazır hale getirdi.
     Yoğun ziyaretin olacağı mezarlıklarda su sıkıntısı yaşanmaması amacıyla Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü ve İZBETON Genel Müdürlüğünden temin edilen 18 su tankeri, ziyaretin yoğun olduğu mezarlıklarda hazır bulundurulacak.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile Merkez 1 ekipleri, bayramda 24 saat İzmirlilere hizmet verecek. 445 66 55 ve 185 numaralı çağrı merkezi numaralarından HİMe ulaşan İzmirliler, şikayet ve taleplerini ayrıca Merkez 1in 293 11 00 ve 293 13 14 numaralı telefonlara iletebilecek.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER