İzmir Büyükşehir Belediyesi, Erciş Belediyesine

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Erciş Belediyesine itfaiye aracı hediye etti


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremde araçları hasar gören Vanın Erciş Belediyesine tam donanımlı bir itfaiye aracı hediye ettiği bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Erciş Belediyesi itfaiye birimine 7 ton su kapasiteli, 18 metre merdivenli ve arazözlü yangın söndürme aracı hediye edildiği, depremde itfaiyesi de büyük ölçüde hasar alan Ercişe hediye edilen aracın, 10 gün boyunca İzmirde eğitim gören Erciş itfaiyesi personeli ile birlikte yola çıktığı belirtildi.
     Araçla birlikte Erciş itfaiyesinde kullanılmak üzere baret, çizme, yanmaz elbise, hortum ve teneffüs cihazından oluşan teknik malzemeler de gönderildiği kaydedildi.
     Van Erciş Belediyesi İtfaiye Müdürü İhsan Akgöl de yaptığı açıklamada, ilçe olarak deprem acısının yaşadıklarını, ancak ülke olarak düşenin elinden tutmasını çok iyi bildiklerinin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.
     İtfaiye araçları yetersiz olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesinden araç talebinde bulunduklarının kaydeden Akgöl, Hiç tereddüt etmeden bize bir araç tahsis ettiler. İzmir İtfaiyesi, çok özverili bir çalışma gerçekleştirdi. 2 arkadaşımız buraya gelerek 10 gün eğitim aldı. Şimdi aracımızı bize teslime ettiler. Bu aracımızı Ercişteki halkımız için kullanacağız. Başkanımız Aziz Kocaoğluna ve itfaiye ailesine bize gösterdikleri destek ve misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum dedi.
     (ALK-UFK)
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi, Erciş Belediyesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER