İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiası davası

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiası davası -Dünkü duruşmanın ardından davanın tek tutuklu sanığı olarak kalan Genel Sekreter Pervin Şenel Gençe destek için imza ve mektup kampanyası başlatıldı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyona ilişkin süren davada, dün 17 sanığın tahliyesinin ardından tek tutuklu olarak kalan Genel Sekreter Pervin Şenel Gençe destek için mektup ve imza kampanyası başlatıldı.
     CHP Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Moraloğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi Türkegül Kocaoğlu ile davada yargılanan belediye çalışanlarının aileleri, belediye binası önünde bir araya geldi.
     CHP Milletvekili Alaattin Yüksel, burada yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dün yapılan duruşmada 17 tutuklu sanığın tahliye edildiğini, Genel Sekreter Pervin Şenel Gençin ise tutukluluğunun devamına karar verildiğini hatırlatarak, bu kararla buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade etti.
     Operasyonun ve yargılamanın haksız suçlamalarla yapıldığını ileri süren Yüksel, İzmirdeki davada yargılanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da bürokratları, çalışanları değil, İzmir halkının yaşam biçimi, muhalif duruşudur ifadelerini kullandı.
     Yüksel, davanın tek tutuklu sanığı kalan Pervin Şenel Gençin de tahliye edilmesini istediklerini ve kendisine destek amacıyla mektup ve imza kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Pervin Şenel Gençin kardeşi Nagehan Genç de davadaki tahliyelere sevinirken, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan kardeşinin tutukluluğunun sürmesi nedeniyle üzüntü yaşadıklarını ifade etti.
     Başlatılan kampanya kapsamında, milletvekilleri, Türkegül Kocaoğlu, belediye çalışanları ve yakınları, tutuklu Pervin Şenel Gençe ulaştırılmak üzere mektup kaleme aldı.
     İmzalı mektupların CHP milletvekilleri tarafından cezaevine yapılacak ziyarette, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Gençe iletileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER