İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiası davası

İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiası davası -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: Biz İzmirde 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını bekliyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarının özgürlüğe kavuşmasını beklediklerini söyledi.
     Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davanın duruşmasına katılmak üzere geldiği adliye girişinde gazetecilere açıklama yaptı.
     İzmirlilerin, Türkiyede kendilerini tanıyan herkesin adaletin tecelli etmesini beklediğini ifade eden Kocaoğlu, Biz İzmirde 425 gündür tutuklu olan arkadaşlarımızın özgürlüğe kavuşmasını bekliyoruz dedi.
     Kocaoğlu, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün hükümetin özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya yönelik hazırlığına destek vererek, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonu örnek gösterdiğini hatırlatması üzerine, Cumhurbaşkanımız sanırım dosyayı inceledi, inceletti. Bunun üzerine de böyle bir değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirme için kendisine teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz diye konuştu.
    
     -Tanıklar dinleniyor-
    
     Kocaoğlu, daha sonra İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına katıldı. Duruşmada tanıklardan Türkan Özgür, büyükşehir belediyesinde 15 yıldır avukatlık yaptığını, avukat olarak, diğer avukatlar gibi ihalelere girdiğini anlatarak, bu ihaleler sırasında herhangi bir zorlama, engelleme veya ihaleye fesat karıştırmaya şahit olmadığını söyledi.
     Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli diğer tanıklar da ifadelerinde ihalelerde zorlama ve engelleme olmadığını savundu. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verdi.
    
     Muhabir: Ayten Aydın / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddiası davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER