İzmir 1. İstihdam Zirvesi

İzmir 1. İstihdam Zirvesi -Vali Yardımcısı Akgün: Zirvede, iş arayanlar, iş değiştirmek isteyenler, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri ile işletme sahiplerini buluşturmayı hedefliyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Vali Yardımcısı Fazıl Akgün, 8-9 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İzmir 1. İstihdam Zirvesinde iş arayanlarla işletme sahiplerini buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
     Akgün, zirvenin tanıtımı amacıyla Hilton Otelinde düzenlenen basın toplantısında, İzmir Valisi Cahit Kıraç öncülüğünde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenecek zirvenin 8-9 Kasımda Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı 3-4 nolu hollerde gerçekleştirileceğini söyledi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 2010 yılında 60 bin iş talebinde bulunulduğunu, işletmelerin açık işçi talebinin ise 12 bin 830 olduğunu belirten Akgün, aynı yıl 7 bin 462, 2011de ise 11 bin 500 kişinin işe yerleştirildiği bilgisini verdi.
     Fazıl Akgün, Zirvede, iş arayanlar, iş değiştirmek isteyenler, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri ile işletme sahiplerini buluşturmayı hedefliyoruz dedi.
     İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak ise, Türkiye genelindeki yüzde 8,4 olan işsizlik oranının AB ortalamasının altında olduğunu dile getirdi.
     Kentteki işsiz sayısının diğer illere oranla biraz daha yüksek olduğunu ifade eden Kabak, İzmir 1. İstihdam Zirvesinin çalışma hayatına yeni kişilerin katılmasını sağlayacağını ümit ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir 1. İstihdam Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER