İzmire stat projesi

İzmire stat projesi -İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi: İzmirli tek vücut olmazsa statlarına kavuşamaz


İZMİR (A.A) - İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, İzmirli tek vücut olmazsa statlarına kavuşamaz dedi.
     Yemişçi, İZVAKta düzenlediği basın toplantısında, hükümetin İzmire iki stat müjdesi verdiğini, bu statlardan birinin Örnekköyde diğerinin de güney hattında yeri henüz belli olmayan bir bölgede yapılacağını söyledi.
     Bu statların yapımı için de Alsancak Stadının TOKİye devredileceğini kaydeden Yemişçi, (Alsancak Stadını yıktırmam) demek, kampanyalar düzenleyip, yürüyüşler yapmak bu işleri siyasi çizgiye çekmektir. Benim gördüğüm siyaset sporun içine giriyor. İzmire yapılacak yatırımların önünü kimse kesmesin. İzmir için en iyisini hep birlikte isteyelim. İzmirli tek vücut olmazsa statlarına kavuşamaz. İzmire stat, 30-40 yıldır çekişme ve beceriksizliklerden yapılmadı. Aynı senaryo yine sahneye konursa elimiz boş kalacak diye konuştu.
     Yemişçi, Altayın Alsancak Stadına ismini verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
     Stadın TOKİye devriyle siyah-beyazlı kulübün mağduriyeti söz konusu. Bunun için bakanımız Binali Yıldırım ile konuştuk, randevu istedik. Altay Başkanı Ömer Hızlıok ile birlikte perşembe günü Ankaraya gideceğiz. Kulübün menfaatlerinin korunması için yardımcı olacağız, Altayın arkasında duracağız. Bizim ilk etaptaki önerimiz, yıkılıncaya kadar Altaydan stat kirası alınmaması ve zemin dahil tüm iyileştirme çalışmalarının Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünce karşılanması olabilir. Birkaç formül üzerinde duruyoruz. Bunları Bakanımız Binali Yıldırıma anlatacağız. Umuyorum ki, bir çözüm yolu buluruz. Alsancak Stadı haricinde İzmirden başka bir değerimizi verdirmeyiz. Bu da böyle bilinsin. Alsancak Stadının hatırasını yaşatmak için de düşünülen projeye göre bir formül bulacağız. İZVAK olarak bu bizim görevimiz.
     Atatürk Stadının mutlaka yenilenmesi gerektiğini kaydeden Yemişçi, mevcut arazi içinde yeni bir stat yapılabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy / Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber İzmire stat projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER