İzmirdeki silahlı kavga

İzmirdeki silahlı kavga -Alsancak semtinde, şubat ayında 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili 5 sanıklı davaya devam edildi


İZMİR (A.A) - Konak ilçesi Alsancak semtinde, 2 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili davanın görülmesine devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hakan Ulubel, Yasin Coşkun ve Halil Emre ile avukatları katıldı.
     Duruşmada geçen celse hazır olmadığı için ifade vermeyen sanık Hakan Ulubel dinlendi.
     Diğer sanık Yasin Coşkunun gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra bir sonraki celsede yazılı ve sözlü savunma yapmak istediğini belirttiği duruşmada, sanık Halil Emre ise 8 aydır haksız yere tutuklu bulunduğunu ileri sürerek, tahliyesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu gözönüne alarak sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.
    
     -Olay-
    
     Alsancaktaki Meksika Sokağında, 3 Şubat 2012de, Esat Beşok (28) ile Pasaportta restoran işleten İdris Turşak (34), kumar organizasyonu meselesinden tartışmış, Beşokun tokat atması üzerine Turşak silahıyla Beşoku kafasından, yanında bulunan Yasin Coşkunu kolundan vurmuştu. Taraflar arasında çıkan kavgada İdris Turşak ölmüş, kafede oturan Sinan Tamtürk yaralanmıştı, Esat Beşok ise olaydan 18 gün sonra yaşamını yitirmişti.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4ü tutuklu, biri gıyabi tutuklu 5 sanık için müebbet hapis cezası isteniyor.
     İddianamede, tutuklanan Beşokun adamı Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre ile İdris Turşakın şoförü İsmet Ertürk Tarı ve Hakan Ulubel ile hakkında yakalama kararı bulunan Hüseyin Seven için kasten adam öldürme, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama ve ruhsatsız tabanca taşıma suçlarından müebbet ve 12şer yıl hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir: Ayten Aydın
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirdeki silahlı kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER