İzmirdeki kadın cinayeti davası

İzmirdeki kadın cinayeti davası -Bir kadının, kocasının kullandığı otomobilde boğularak yola atılması ve daha sonra bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, bir kadının kocasının kullandığı otomobilde kabloyla boğularak yola atılması ve sonrasında bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin açılan davaya devam edildi.
     İzmir 3üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık O.Ç, suça sürüklenen çocuklar B.Ö, B.A.S. ve tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme heyeti, B.Ö ve B.A.Snın yaşının küçük olması nedeniyle gizli yapılan duruşmada, 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava dosyası ile O.Ç. hakkındaki dosyayı birleştirme kararı aldı.
     Mahkeme heyeti, sanık O.Ç. hakkında Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden gelen raporda cezai ehliyetinin tam olduğunun belirlendiğini kaydetti.
     Cumhuriyet Savcısı, mütalasında 3 sanık hakkında iştirak halinde tasarlayarak öldürme, birden fazla kişi ile nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl 6şar ay hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.
     Sanık avukatları mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak üzere süre isterken mahkeme heyeti karar için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Zanlıların ifadelerine göre, cinayetin bir süredir ayrı yaşayan çiftten koca Ö.Çnin (26), 1 yaşındaki çocuklarının kendisinden olmadığından şüphelenmesi nedeniyle işlendiği, H.Çnin (20) boğazını telefon kablosuyla sıktığını itiraf eden B.Önün (16), koca Ö.Çnin yeğeni, diğer zanlı B.A.Snin de (17) yeğen B.Önün arkadaşı olduğu belirlenmişti.
     Bayraklı ilçesinde babası tarafından bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla polise teslim edilen B.Önün itirafları, İzmir-Çeşme otoyolunda 28 Ağustos 2012de işlenen bir cinayeti ortaya çıkarmıştı.
     Cinayet zanlısı olarak ifadesine başvurulan B.Önün, yengesi H.Çyi (20) dayısı ve arkadaşı B.A.S. ile birlikte 28 Ağustos Salı gecesi öldürdüklerini, cesedini de İzmir-Çeşme otoyolu Urla geçişi kesimine attıklarını itiraf etmesi üzerine, bölgede yapılan aramada kadının cesedi bulunmuştu.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirdeki kadın cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER