İzmirde yılbaşı gecesi vurulan çocuk

İzmirde yılbaşı gecesi vurulan çocuk -Yılbaşı gecesi, 10 yaşındaki çocuğun başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, olay yeri yakınındaki hakim ve savcı lojmanlarında incelemede bu


İZMİR (A.A) - İzmirde yılbaşı gecesi, 10 yaşındaki Arif Dallının havai fişek gösterisini izlediği sırada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmesiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, olay yeri yakınındaki hakim ve savcıların kaldığı lojmanların da inceleme başlatıldığı öğrenildi.
     Bornova ilçesi Yunusemre Mahallesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Arifin babası Şerafettin Dallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılbaşı gecesi meydana gelen olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi.
     Oğlunun ölümüne neden olan kurşunun nereden ateşlendiğinin belirlenmesi için sürdürülen çalışmalarda ihtimallerin değerlendirildiğini kaydeden Dallı, "Evin çevresinde oturan kişiler polis tarafından tek tek incelendi, bölgede kayıtlı ruhsatlı silahlar da incelemeye alındı" dedi.
    
     -HSYKdan müfettiş-
    
     Arifin vurulduğu bölgenin hakim ve savcıların oturduğu lojmanları da çaprazdan gördüğünü bildiren baba Şerafettin Dallı, silahın bu bölgeden ateşlenmiş olabileceği ihtimali üzerine Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) konuya duyarlı yaklaştığını ve inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdiğini kaydetti.
     Görevlendirilen ekibin olayın meydana geldiği evde incelemede bulunduğunu bildiren Dallı, şöyle konuştu:
     "Müfettişlere olayı anlattık. Gerekli incelemeleri sürdürüyorlar. Bütün aile acı içindeyiz, olayın üzerinden 4 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, acımız hala taze. 5 çocuğum var, Arif de tek erkek evladımdı. İnşallah onu bizden ayıran kurşunu atan kişi en kısa sürede bulunur. Böylece bizim acımız da bir nebze hafifler. Bu olayla ilgili en ufak bir bilgisi, görgüsü olan varsa polise konuyu aktarmasını rica ediyoruz. Oğlumun ölümüne yol açan kişiye de seslenmek istiyorum, vicdanının sesini dinlesin ve teslim olsun. Olayın er yada geç aydınlatılacağına olan inancımızı koruyoruz."
    
     -Olay-
    
     Bornova ilçesi Mevlana Mahallesi 7057 Sokak, Numara 7de yılbaşı gecesi meydana gelen olayda, 11 yaşındaki Arif Dallı, yılbaşı kutlaması için gittikleri dedesinin evinin çatısında havai fişek gösterisini izlediği sırada başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmış, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Tedavi gördüğü hastanede 9 günün sonunda beyin ölümü gerçekleşen Arif Dallı, hayatını kaybetmişti.
     Arifin kafa tasına saplandığı tespit edilen ve daha önce beyne zarar vermemek için çıkarılamayan tek delil mermi çekirdeği de Arif Dallı toprağa verilmeden önce çıkarılmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirde yılbaşı gecesi vurulan çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER