İzmirde ulaşıma YGS düzenlemesi

İzmirde ulaşıma YGS düzenlemesi


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek adaylara ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla otobüs, vapur ve metro seferlerinde düzenleme yaptı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, YGS için ESHOT Genel Müdürlüğünün sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı bağlantılı hatlarda takviye seferler düzenleyeceği belirtildi.
     Kent dışından gelenlerin ulaşımlarını daha rahat şekilde yapabilmeleri için ise otogar bağlantılı seferler sıklaştırılacak.
     Metro bağlantılı besleme hatlarına tahsis edilen otobüs sayıları da artırılacak. Sınav bitişinin ardından ise sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden kent merkezine yeterli sayıda otobüs takviyesi yapılacak.
     İzmir Metrosunda ise sınavın başlangıç saatinin öncesi ve bitimini takip eden saatlerde sefer sıklıkları 5 dakika olarak düzenlendi. Pazar günü saat 08.00den 19.30a kadar olan süre içinde İzmir Metrosunda tren seferleri sıklaştırılmış olarak yapılacak.
     Körfez ulaşımını sağlayan İZDENİZ AŞ ise aralı vapur seferlerini saat 07.15ten itibaren başlatacak. Ayrıca uygulanacak pazar tarifesinin yanı sıra Karşıyaka ve Bostanlıdan Pasaport ve Alsancak yönüne ek seferler konulacak. İZBAN AŞde oluşabilecek yoğunluğu göz önüne alarak takviye seferler koymak üzere tedbirlerini aldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirde ulaşıma YGS düzenlemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER