İzmirde Kutlu Doğum Haftası kutlandı

İzmirde Kutlu Doğum Haftası kutlandı


İZMİR (A.A) - Kutlu Doğum Haftası İzmirde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.
     Balçovadaki Kaya Termal Otelde düzenlenen etkinlikte Kuran-ı Kerim ve meali okundu.
     Vali Kıraç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle dünyaya yeni mesajların verilmesinin çok gerekli olduğu bir zamanın geride bırakıldığını belirterek, "Komşusu açken karnı tok yatan bizden değildir diyen bir dinin sahibiyiz. Bunun anlamı komşunuzun dini inancı, görüşü, felsefesi, rengi ne olursa olsun onun ihtiyaçlarını karşılamak, ona hizmet etmek, onun gönlünü almak mecburiyetinde olan bir dinin yükümlüsüyüz. Dolayısıyla İslam dini insana çok değer veren ve insan memnuniyeti üzerine kurulmuş bir dindir" diye konuştu.
     İl Müftüsü Ramazan Muslu da Kutlu Doğum Haftasının "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" temasıyla kutlandığına dikkati çekerek, insanoğlunun son zamanlarda bilimsel ve teknolojik alanda gösterdiği başarıyı insan onurunun korunması ve yüceltilmesi konusunda gösteremediğini ifade etti.
     Geride bırakılan yüzyılın insanlık onurunun hat safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anıldığını kaydeden Muslu, şöyle konuştu:
     "Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, istismar ve açlık gibi onur kırıcı pekçok küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. İnsanın fıtrat ve yaratılış itibari ile onurlu ve şerefli bir varlık olması, varlık bilgi ve değer anlayışımızı şekillendiren en önemli unsurlardan birisidir. Peygamber yaptığı tarihi konuşmasında, insanların canlarının, mallarının, ırzlarının yani kişilik hak ve değerlerinin, insanlık onurunun dokunulmaz olduğunu bildirmiştir."
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Kutlu Doğum Haftasının insanlığa, vatana ve kente hayırlar getirmesini diledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Halil Şahin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İzmirde Kutlu Doğum Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER