İzmirde kruvaziyer turizmi

İzmirde kruvaziyer turizmi -Kültür ve Turizm İl Müdürü Ediz: İzmirde 6-7 yıl önce 30 bin turist ile başlayan kruvaziyer turizminde yıllık 500 bin yolcuya ulaşıldı


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, kentte 6-7 yıl önce 30 bin turist sayısı ile başlayan kruvaziyer turizminde yolcu sayısının yılda 500 bine ulaştığını, 2012 yılında yolcu sayısında yüzde 5-8 artış beklediklerini açıkladı.
     Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında turizm sektöründe 2011 yılına göre tüm dünyada ve Türkiyede daralma olduğunu, ancak İzmire kruvaziyerle gelen yolcu sayısında son aylarda azalma değil, artış görüldüğünü belirtti.
     İzmir ve çevresine gelen turist sayısında kruvaziyerin önemli payı olduğuna dikkati çeken Ediz, 2011 yılının haziran ayında Alsancak Limanına 46 bin 105 yolcu geldiğini, 2012 yılının haziran ayında ise bu rakamın 57 bin 829 olduğunu dile getirdi.
     Kruvaziyerle gelen yolcu sayısının 2011 yılının temmuz ayında 57 bin 328, 2012 yılının aynı döneminde ise 76 bin 927 olduğunu anlatan Ediz, 2012 yılının 7 ayında sayının 225 bin 218 olduğunu ifade etti.
     İzmirde 6-7 yıl önce 30 bin turist ile başlayan kruvaziyer turizmde yıllık 500 bin yolcu sayısına ulaşıldığını ifade eden Abdülaziz Ediz, İzmirde 6-7 yıl önce 30 bin turist ile başlayan kruvaziyer turizminde yıllık 500 bin yolcuya ulaşıldı. 2012 yılında da yüzde 5-8 artış bekliyoruz. Bu rakamlarda, gelişmede emeği olan birçok taraf var. İzmir Ticaret Odasının katkıları, ören yerlerinin daha iyi tanıtılması çok önemli çalışmalardır diye konuştu.
    
     -Artık Amerikadan geliyorlar-
    
     Kruvaziyer ile gelen turistin İzmirde günübirlik kaldığını, kente gelenlerin üçte birinin Efes, Bergama gibi tarihi yerleri gezdiğini, bir bölümünün de Kemeraltı gibi kent merkezlerini ziyaret ettiğini kaydeden Ediz, ören yerlerinin kruvaziyer turizmin gelişmesi için önemli bir etken olduğunu vurguladı.
     Yolcuların önemli bölümünün Avrupa, özellikle de Kuzey Avrupa ülkelerinden geldiğine değinen Ediz, artık Amerika Birleşik Devletlerinden şirketlerin de Akdeniz destinasyonları kapsamına İzmiri aldığını, dolayısıyla buradan da yolcuların İzmire geldiğini anlattı.
     Ediz, Kruvaziyerden daha önce Yunanistan çok iyi pay alıyordu. Akdenize Amerika Birleşik Devletlerinden turist geliyordu. İzmire de bu tür programlar yapılabilir diye konuştu.
     İzmirin Çeşme ilçesinin de son dönemlerde kruvaziyer turizmden pay almaya başladığına dikkati çeken Ediz, ilçe limanına sadece Temmuz ayında 443 yolcunun kruvaziyer ile geldiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber İzmirde kruvaziyer turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER