İzmirde kongre turizmi çalışmaları

İzmirde kongre turizmi çalışmaları -Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım AŞde başkanlığa yeniden Ekrem Demirtaş seçildi -Demirtaş: 2014 yılında umut ediyoruz ki İzmirde otellerin kongre salonları ve otellerde doluluk oranı y


İZMİR (A.A) - İzmirde kongre turizmini geliştirmek amacıyla çeşitli kurumların biraraya gelerek oluşturduğu İzmir Kongre ve Ziyaretçi Turizm Tanıtım AŞde (İzmir CVB) başkanlığa yeniden Ekrem Demirtaş seçildi. Demirtaş, 2014 yılında kentteki kongre salonları ve otellerde yüzde 90 doluluk oranı hedeflediklerini bildirdi.
     Şirketin İzmir Ticaret Odasında (İZTO) yapılan genel kurulunda oy birliğiyle yeniden göreve seçilen Demirtaş, kaynak sıkıntısına dikkat çekti.
     İzmir CVBnin ortakları arasında yer alan İzmir Turizm Tanıtım Vakfı, İl Özel İdaresi, havayolu şirketleri ve bazı otellerden aidat toplayamadıklarını belirten Demirtaş, gelecek yıl aidat ödemeyenler kurumların üyelikten düşeceklerini ifade etti.
     Tüm imkansızlıklara rağmen İzmiri tanıtmak için çaba göstereceklerini dile getiren Demirtaş, İZTOnun şirketin borçlarını kapatmak için her ay 10 bin lira destek sunduğunu, Travel Turkey Turizm Fuarı ve Barselona Kongre Fuarı için de TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoyun girişimiyle 50 bin lira daha destek aldıklarını anlattı.
     Demirtaş, İzmirden daha küçük şehirlerin tanıtım şirketlerinin bütçesi milyon liradan az değil. Bizim bütçemiz 200 bin avro. Bununla dahi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İzmir CVBnin anonim şirket statüsünde olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesinden de destek alamıyoruz dedi.
    
     -Kongre tanıtım şirketlerinin statüsü-
    
     Anonim şirket statüsü nedeniyle kazançlardan ödemeleri gereken verginin de çalışmaları olumsuz etkilediğine idkkati çeken Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaydan kongre tanıtım bürolarının (CVB) statüsünün değiştirilmesi konusunda talepte bulunduğunu kaydetti.
     2013te bir Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye CVBleri adı altında özel statülü, çatı bir şirket oluşturulabileceğini ifade eden Demirtaş, böylelikle bütün hizmetlerin birleştirilmesi imkanı bulunabileceğini söyledi.
     İzmir Kültürparktaki fuar holleri ile Efes Kongre Merkezinin pazarlanması için de çalışmalara başladıklarına işaret eden Demirtaş, bu alanların 2014 yılında bedava olarak kongre turizmine sunulması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile görüştüklerini açıkladı.
     Demirtaş, 2014 yılında umut ediyoruz ki İzmirde otellerin kongre salonları ve otellerde doluluk oranı yüzde 90ın altına inmeyecek. Kitle kongrelere değil, butik kongrelere aday olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber İzmirde kongre turizmi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER