İzmirde imece usulü temizlik kampanyası

İzmirde imece usulü temizlik kampanyası


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 20 ilçe belediyenin ortaklaşa yürüttüğü temizlik kampanyasının kentteki moloz sorununu ortaya çıkardığı belirtildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, imece usulü yürütülen kampanyada 3 ayda 4 bin 600 kamyon molozun kaldırıldığı bildirildi.
     Kentteki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan kampanyayla yol kenarlarına, kaldırımlara, ormanlık ve yeşil alanlara gelişigüzel dökülen moloz yığınları kaldırılıyor.
     Kampanya kapsamında Konakta 336, Bucada 350, Güzelbahçede 220, Balçovada 202, Narlıderede 306, Karabağlarda 79, Bornovada 800, Seferihisarda 17, Mendereste 291, Bayraklıda 145, Gaziemirde 464, Çiğlide 45 ve Karşıyakada 1345 olmak üzere, toplam 4 bin 600 kamyon moloz Büyükşehir Belediyesinin moloz döküm alanlarına taşındı.
     Kentin en büyük sorunlarından birinin kaçak moloz dökümü olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeleri yer verildi:
     Kapsamlı bir çalışmayla sokaklar süpürülüyor, yollar yıkanıyor, ağaç budanıyor, otlar temizleniyor. Kaçak olarak dökülen molozlar da yasal döküm alanlarına götürülüyor. Hemşehrilerimizden kentimizi temiz tutmak konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Biz temizliyoruz ama önemli olan kirletmemek
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde imece usulü temizlik kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER