İzmirde doktorlara darp iddiası

İzmirde doktorlara darp iddiası -DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bir hasta yakını tarafından darbedildiklerini ileri süren üç doktor suç duyurusunda bulundu


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bir hasta yakını tarafından darbedildiklerini iddia eden üç doktor suç duyurusunda bulundu.
     Doktorlar Nazenin Hasanzade, Muharrem Anıl Gürkan ve Onur Bulut İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına geldikleri sırada, İzmir Tabip Odası üyesi meslektaşları adliye önünde basın açıklaması yaptı.
     İzmir Sağlık Meslek Örgütleri Platformu adına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzman Dr. Mete Güzelant grup adına yaptığı açıklamada, Saldırgan, hekim arkadaşlarımızı darbedip öğretim üyesini ise ölümle tehdit etmiştir. Ne yazık ki hekimlere küfür ve hakaret edip saldıran, darbeden ve ölümle tehdit eden vatandaş serbest bırakılmıştır. Şiddet uygulayanlar gerekli cezalara çarptırılmadıkça, bu tür olayların daha da artacağı kaygısını taşıyoruz dedi.
     Ülke genelinde doktorların son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kaldıklarını dile getiren Güzelant, Her gün meslektaşlarımız ülkenin değişik yerlerinde darbediliyor, yaralanıyor, sakat bırakılıyor, öldürülüyor. Bizler piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin oyuncusu değil, topluma adanmış mesleğin onurlu üyeleri olarak görevimizi yapmak istiyoruz. Bunu sağlayana kadar mücadelemize devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
    
     -Taahhütname uygulaması başlatacağız
    
     DEÜ Hastanesinde görevli Dr. Anıl Tanburoğlu da hastanede yeni bir uygulamaya başlatacaklarını, tedavi görmek için gelen tüm hastalara Hekime şiddet uygulamayacağım. Hekime uygulanan şiddeti kınıyorum yazılı bir taahhütnameyi imzalatacaklarını söyledi.
     Tanburoğlu, Yeni uygulamamıza ülkemizdeki tüm hastanelerin destek vermesini istiyoruz. Eğer bu desteği alırsak tüm yurttan vatandaşlarımızın imzaladığı milyonlarca yazıyı da Sağlık Bakanlığına göndereceğiz diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından Mete Güzelant ile saldırıya uğradıklarını ileri süren doktorlar Nazenin Hasanzade, Muharrem Anıl Gürkan ve Onur Bulut Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Şikayet dilekçesinde, Hekimlere bu ağır saldırıyı yapan saldırganın salıverilmesi, kamu vicdanında ve hekimlerin vicdanında büyük bir yara açmıştır. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımız ve birlikte görev yaptığı arkadaşları büyük bir infial içindedir. Sahsın suç işleme eğiliminde olduğu ve meslektaşlarımızı rahatsız etmeye devam edeceği açıktır. Sanığın Türk Ceza Kanununda üç ayrı suç olarak düzenlenen kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarını üç ayrı kamu görevlisine karşı işlediği açıktır. Kamu vicdanını rahatsız eden sanığın salıverilme kararının tekrar değerlendirilmesini ve sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz denildi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde doktorlara darp iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER