İzmirde banka şubesindeki soygun

İzmirde banka şubesindeki soygun -Bankadaki soygun anı ve sonrasına ait güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı -Zanlının, bankaya 4 yaşındaki oğlunun oyuncak silahıyla girdiği, güvenlik görevlisinin tabancasını gasp edip soygu


İZMİR (A.A) - Bornova ilçesindeki banka şubesinin soyulmasıyla ilgili gözaltına alınan Ü.Nnin, bankaya çoğunun oyuncak silahıyla girdiği, güvenlik görevlisinin silahını gasp ederek soygunu gerçekleştirdiği belirlendi.
     Soygun anı ve sonrasının güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bayraklı ilçesi Çay Mahallesindeki evinde gözaltına alınan Ü.Nnin (29) polisteki sorgusu tamamlandı.
     Bir fabrikanın hurda bölümünde çalışan zanlının, 4 yaşındaki oğlunun sağlık sorunlarının bulunduğu ve ard arda ameliyatlar geçirdiği, bu nedenle yüklü bir borcun altına girdiğini anlattığı, kredi başvurusu yaptığı bankalardan olumsuz cevap alması üzerine bu borcu 10 bin liraya karşılık 17 bin liralık senet imzalayarak kapattığı, senedin de vadesi dolunca bankayı soymayı kararlaştırdığını söylediği öğrenildi.
     İfadesinde, bankaya oğluna 1 liraya aldığı oyuncak tabancayla girdiğini, güvenlik görevlisinin silahını gasp ettikten sonra soygunu gerçekleştirdiğini kaydettiği öğrenilen Ü.Nnin, resmi nikahsız yaşadığı S.Oya ise arkadaşından borç bularak ödemeler yaptığını söylediği bildirildi.
     Ü.N. sorgusunun tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
     Öte yandan, Ü.Nnin bankaya gelişi, soygun anı ve kaçışının güvenlik görüntüleri ile adresinin belirlenmesinden sonra evine yapılan baskın anının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, soygun anında banka personelinin yaşadığı panik ve Ü.Nnin elindeki oyuncak tabancanın kırıldığı gözlendi.
    
     -Olay-
    
     Mustafa Kemal Caddesinde bir bankanın Özkanlar Şubesine 6 Martta silahla giren kar maskeli kişi, güvenlik görevlisini silahını alarak etkisiz hale getirmiş, banka görevlilerinden tehditle para alan zanlı, daha sonra otomobil ile uzaklaşmıştı. Zanlının yere düşürdüğü silahın parçasını inceleyen polis, tabancanın oyuncak olduğunu belirlemişti.
     Olayla ilgili 470 güvenlik kamerası görüntüsünün inceleyen, plakası belli olmadığı için zanlının kaçtığı otomobille aynı marka ve renkte 450 otomobilin araştıran polis, olayın failinin Ü.N. olduğunu belirleyerek dün düzenlediği operasyonda yakalamıştı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde banka şubesindeki soygun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER